powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Last chance!

Η εικόνα ξεδιαλύνει. Αρκετές ομάδες όπως η Ολλανδία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2010 ενώ άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου κινδυνεύουν με ατιμωτικό αποκλεισμό. Οι σημερινές αναμετρήσεις θα κρίνουν όχι μόνο τους πρωτοπόρους των ομίλων αλλά και ποιες θα έχουν το πάνω χέρι για την δεύτερη θέση. Υπενθυμίζουμε πως πλην των δυο καλύτερων δεύτερων οι υπόλοιποι θα δοκιμαστούν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Ελλάδος παρούσης λογικά...

Στο κατάμεστο στάδιο του Βελιγραδίου η Σερβία υποδέχεται από θέση ισχύος την Γαλλία (22:00). Οι γείτονες Σέρβοι πραγματοποιούν μετά από αρκετά χρόνια μια εξαιρετική πορεία στα προκριματικά μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως είναι το Μουντιάλ. Με στηλοβάτες της ομάδας τους Ζίγκιτς, Στάνκοβιτς και Γιοβάνοβιτς, χρειάζονται μόλις 1 βαθμό για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Μοναδική απουσία για τον άλλοτε προπονητή της Μπαρτσελόνα Ράντιμιρ Άντιτς είναι ο τραυματίας Μάρκο Πάντελιτς. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Στοΐκοβιτς – Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Ντραγκουτίνοβιτς, Λούκοβιτς – Στάνκοβιτς, Μίλιζας, Νίνκοβιτς, Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς - Ζίγκιτς.

Πολύ άσχημο είναι το κλίμα στους φιλοξενούμενους τρικολόρ, απόρροια των κακών αποτελεσμάτων και των μέτριων εμφανίσεων που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η Γαλλία. Το Σάββατο οι Γάλλοι έφεραν ισοπαλία εντός έδρας με την Ρουμανία. Όπως και στο παρελθόν, τα βέλη της κριτικής δέχτηκε ο Ραϊμόν Ντομενέκ κυρίως για το σύστημα και την προετοιμασία των παικτών πριν από τους αγώνες. Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε ένα περιστατικό στην προπόνηση της Παρασκευής με πρωταγωνιστή τον Τιερρί Ανρί.
«Κόουτς, οι προπονήσεις είναι βαρετές . Στα δώδεκα χρόνια που είμαι στην ομάδα, πρώτη φορά δεν έχουμε σύστημα, ταυτότητα, στιλ, δεν ξέρουμε που παίζουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η ηγετική φυσιογνωμία των Γάλλων. Αντιλαμβάνεστε πόσο βαρύ είναι το κλίμα για τον ιδιόρυθμο Ντομενέκ... Ο Ριμπέρι θα μείνει πάλι στον πάγκο, απορίας άξιον για ποιο λόγο, με τον Μπενζεμά να ξεκινάει βασικός στη επίθεση. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Λορίς –Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά – Τουλαλάν, Λ. Ντιαρά, Γκουρκούφ, Ανελκά, Ανρί – Μπενζεμά.

Οι Γάλλοι βρίσκονται σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και θα τερματίσουν εκτός απροόπτου στη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η νίκη στο σημερινό ματς δεν τους φτάνει... Οι Σέρβοι δεν έχουν λόγο να κυνηγήσουν την νίκη, καθώς διατηρούν απόσταση ασφαλείας 4 πόντων. Η ισοπαλία θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.30.

Οι ισόβαθμες στην 3η θέση του 3ου ομίλου Σλοβενία και Πολωνία (21:45) αναμετρώνται στο Μάριμπορ. Οι Σλοβένοι θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς στο κυνήγι της δεύτερης Βόρειας Ιρλανδίας. Οι Σλοβένοι αντιμετώπισαν το Σάββατο την Αγγλία σε φιλική αναμέτρηση και παρότι ηττήθηκαν με 2-1 πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση. Το σημερινό ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τους γηπεδούχους που θέλουν έπειτα από το EURO 2000 να βρεθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Μπόστιαν Τσέζαρ τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από την σημερινή αναμέτρηση. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Χαντάνοβιτς – Μπρέτσκο, Σούλερ, Μάβριτς, Γιόκιτς – Μπίρσα, Κόματς (Ραντοσάβλιεβιτς), Κόρεν, Κιρμ – Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς.

Ζωντανές τις ελπίδες της για κατάληψη της 2ης θέσης κράτησε η Πολωνία το Σάββατο, ισοφαρίζοντας στο τέλος της αναμέτρησης τη Βόρειο Ιρλανδία. Η ομάδα του Λίο Μπενάκερ είναι μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις των προκριματικών καθώς σε ένα εύκολο όμιλο έχει καταφέρει να απέχει 5 πόντους από την πρωτοπόρο Σλοβακία. Πρόβλημα στην μεσοεπιθετική λειτουργία παρουσιάζουν οι Πολωνοί. Γιαυτό τον λόγο, ο Μπενάκερ ετοιμάζει αρκετές αλλαγές με τον Λεβαντόφσκι να παίρνει τη θέση του Μπρόζεκ και τον Σμόλαρεκ του Μουράφσκι. Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του βασικού μέσου Μπλατσικόφσκι. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Μπόρουτς – Γκολάνσκι, Ζεβλάκοφ, Ντούντκα, Κριζνόβεκ – Μπλατσικόφσκι, Μ. Λεβαντόφσκι, Γκερέιρο, Σμολάρεκ – Ομπρανιάκ – Ρ. Λεβαντόφσκι (Μπρόζεκ).


Η πολωνική εθνική ομάδα είναι ανώτερη ποιοτικά από τους γηπεδούχους. Όπως διαπιστώσαμε και στο πρόσφατο φιλικό με την εθνική μας ομάδα, διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Η Σλοβενία δεν διαθέτει έδρα φόβητρο και οι σοβαροί Πολωνοί μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Πλην του Νοβάκοβιτς που διαπρέπει στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα δεν έχουν να φοβηθούν κάτι άλλο... Στηρίζω την έμπειρη Πολωνία στο 2 του 2.90 με 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: