powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν το θέαμα πάει περίπατο...

Ο πρώτος διδάξας υπήρξε ο Παναθηναϊκός. Για να προχωρήσεις στην Ευρώπη, χρειάζεσαι προπάντων καλά σέντερ μπακ και μια καλή (ομαδική) αμυντική λειτουργία. Αν είσαι ελληνική, κυπριακή ομάδα ή γενικά προέρχεσαι από κάποιο υπανάπτυκτο πρωτάθλημα, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τις επιτυχίες. Χθες, ο Ολυμπιακός διέθετε πολύ καλούς αμυντικούς, εξαιρετικό τερματοφύλακα αλλά τον πρόδωσε η ανυπαρξία των ανασταλτικών του χαφ (Λεντέσμα, Ντουντού). Ο φιλόδοξος ΑΠΟΕΛ πληρεί και τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Έχει όμως ρέντα...

Στο κατάμεστο -από 22 χιλιάδες Κύπριους- ΓΣΠ της Λευκωσίας, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται μετά βαϊων και κλάδων την Τσέλσι (21:45, Novasports 2) του κ. Αμπράμοβιτς. Στην 1η αγωνιστική του Τσου Λου, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς εκμεταλλεύτηκαν την φθίνουσα αγωνιστική πορεία της Ατλέτικο και πήραν δικαιότατα τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Σίγουρα, ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά χάρης στους γρήγορους χαφ που διαθέτει, έβγαλε πολύ καλές αντεπιθέσεις. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Διονύσης Χιώτης σταματώντας αρκετές φορές τις προσπάθειες του Φορλάν και του Αγκουέρο.Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Χαραλαμπίδης έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει και να βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες τους ροχιμπλάνκος. Το Σάββατο ήρθε η πρώτη νίκη για την ομάδα στο πρωτάθλημα (3-0 την Δόξα Κατωκοπιάς) η οποία όμως συνοδεύτηκε από τον τραυματισμό του καλού επιθετικού Σικόρα. Ο Πολωνός φορ έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τους ήδη τραυματίες Ζεβλάκοφ, Μπρούσερ και Ζόρζε. Την θέση του στην 11άδα θα πάρει εκτός απροόπτου ο Μιροσάβλιεβιτς. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Χιώτης - Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Γκρντσάροφ, Χατζί - Μοράις, Μιχαήλ - Χαραλαμπίδης, Πίντο, Αλεξάνδρου - Μιροσάβλιεβιτς.


Όποτε χάνει αυτή η ομάδα σίγουρα αποτελεί είδηση. Παρότι είχε στην σύνθεσή της όλα τα αστέρια της, η Τσέλσι του Αντσελότι ηττήθηκε το Σάββατο από την αδύναμη Γουίγκαν με το εμφατικό 3-1. Η κακή αμυντική λειτουργία και ένα λάθος του Τσέχ (πέναλτι και αποβολή) έριξαν τους μπλε από την κορυφή της Πρέμιερ Λίγκ με εκωφαντικό τρόπο. Από την συγκεκριμένη αναμέτρηση κληρονόμησε και τους τραυματισμούς των Άσλει Κόουλ και Μίκελ με τον πρώτο λογικά να δίνει το παρόν στην βασική ενδεκάδα. Πάντως, στο Τσου Λου, τον διακαή πόθο των μπλε, ξεκίνησαν με το δεξί νικώντας έστω και δύσκολα την έμπειρη Πόρτο με 1-0 στο Στάμφορντ Μπρίτζ. Τιμωρημένοι για το σημερινό ματς είναι οι Ντρογκμπά και Μποσίνγκουα ενώ εκτός λόγω τραυματισμού παραμένει στα τελευταία ματς ο Μπάλακ. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Τσεχ - Ιβάνοβιτς, Τέρι, Καρβάλιο, Άσλει Κόουλ - Εσιέν, Μπελέτι, Λάμπαρντ - Καλού, Ανελκά, Μαλουντά.

Πρόκληση το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Οι απουσίες των Κυπρίων στην επίθεση καθιστούν την ομάδα εξαιρετικά ακίνδυνη απέναντι σε αμυντικούς πολύ υψηλού επιπέδου. Δύσκολο ακόμη και να ακουμπήσει την μπάλα αυτός ο Μιροσάβλιεβιτς. Παρόλα αυτά, σημαντικές είναι και οι απουσίες των Λονδρέζων (Μποσίνγκουα, Ντρογκμπά, Μίκελ, Μπάλακ). Άλλωστε, με τον Ντρογκμπα στην σύνθεσή της η Τσέλσι είναι άλλη ομάδα. Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο ο ΑΠΟΕΛ να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό ματς (μην ξεχνάτε πως την Κυριακή έχει Τσέλσι-Λίβερπουλ). Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι που θα ευνοήσει την κυπριακή ομάδα στην προσπάθειά της να κλέψει έστω το Χ. Ποντάρω 15 ευρώ στο under 2.5 goals του 1.95.

Δεν υπάρχουν σχόλια: