powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Απλά καλύτεροι!

Είναι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων. Τετριμμένο αλλά αληθές. Η εθνική ομάδα μπάσκετ βρίσκεται στην καρδιά για έναν πολύ απλό λόγο. Συνδυάζει τα καλά αποτελέσματα με το θέαμα. Δεν αισθάνεσαι ότι κλέβεις το αποτέλεσμα. Το κερδίζεις χάρης στην ποιότητα των παικτών σου. Ένα σημαντικό συστατικό δεν διαθέτει η φετινή εθνική και μπορεί να της κοστίσει. Εμπειρία.

Στο Κατοβίτσε, η γείτονα Τουρκία αντιμετωπίζει την Ελλάδα (19:15, ΝΕΤ) στον 3ο προημιτελικό της διοργάνωσης. Το εισιτήριο για τα ημιτελικά πήραν χθες με μεγάλη άνεση Ισπανία και Σερβία. Οι ίβηρες θα βρεθούν στο δρόμο όποιας ομάδας επικρατήσει στον απογευματινό προημιτελικό. Οι Τούρκοι έχουν επίδειξει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και αποτελούν μαζί με τους Σλοβένους τις πιο φορμαρισμένες και αξιόπιστες ομάδες του τουρνουά. Μπορεί η προϊστορία να είναι με το μέρος μας, η Τουρκία όμως διαθέτει μια εξόχως ταλαντούχα ομάδα. Με μπροστάρηδες τους ΝΒΑers Τούρκογλου, Ιλιάσοβα και τον αναγεννημένο Αρσλάν, η ομάδα του Τάνιεβιτς έχει βάλει πλώρη για μετάλλιο. Ούτε όμως σε ψηλά παιδιά υστερούν με τους νέους (δυνατά κορμιά) Σαβάς, Ερντέν να δίνουν λύσεις. Οι Τούρκοι έχασαν στις λεπτομέρειες στο τελευταίο τους παιχνίδι κόντρα στους Σλοβένους και μαζί την πρωτιά του ομίλου. Πάντως, θα μπορούσαν κάλλιστα να κερδίσουν καθότι έχασαν ελεύθερο τρίποντο στην εκπνοή.

Η εθνική μας ομάδα συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις της στην β' φάση των ομίλων και ηττήθηκε από τους αδιάφορους Γάλλους. Φανερή ήταν η απουσία του Κουφού στους ψηλούς μας ο οποίος λογικά σήμερα θα δώσει το παρόν στην σημερινή αναμέτρηση. Η ομάδα του Καζλάουσκας δείχνει αδυναμίες και στην περιφέρεια όπου η μέτρια αγωνιστική κατάσταση του Φώτση μας έχει στοιχίσει, ελλείψει εναλλακτικών λύσεων. Ε, δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Σπανούλης... Ο Καλάθης είναι άπειρος, ο Ζήσης λίγος και ο Καλαμπόκης απλά φιλότιμος. Πέραν του Σπανούλη, σε καλή κατάσταση είναι ο Σόφο και ο Μπουρούσης από τους οποίους ο Καζλάουσκας περιμένει πολλά. Είναι οι λεγεωνάριοι της εθνικής και από την απόδοσή τους θα κριθούν πολλά.

Η Τουρκία διαθέτει πιο πλήρης ομάδα και έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έναντι των διεθνών μας. Παίκτες όπως ο Τούρκογλου και ο Ιλιασόβα μπορούν να κάνουν την διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Οι Έλληνες παίκτες δεν υπολείπονται ταλέντου παρά μόνο εμπειριών και παραστάσεων. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει καλύτερη ομάδα και ποιοτικότερους παίκτες. Θα κοντράρω την επίσημη αγαπημένη και θα ποντάρω 14 ευρώ στην νίκη της Τουρκίας με απόδοση 2.24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: