powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Περάστε κόσμε!

Αποστολές εκτός έδρας και για τους δύο. Άρης και Παναθηναϊκός δοκιμάζονται μακριά από τις πόλεις του και καλούνται να επιδείξουν ένα σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο. Οι πράσινοι σε μια αφιλόξενη έδρα βάσει αποτελεσμάτων και οι αρειανοί στο ιδιαιτέρως φιλόξενο νησί της Κρήτης τον τελευταίο καιρό. Βόρρας εναντίον Νότου, δηλαδή...

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη (16:45, Novasports 1) και καλείται να μπει σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων. Λίγο δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό εις βάρος του προέδρου της παε Φανούρη Βατσινά. Οι πορείες διαμαρτυρίας των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ προς την διοίκηση είναι καθημερινές. Πάντως, οι μέρες του Βατσινά στο τιμόνι του ΟΦΗ είναι μετρημένες...Υπό αυτές τις συνθήκες ο Μαντζουράκης καλείται να παρατάξει μια αξιόμαχη ενδεκάδα χωρίς τους βασικούς Malarz και Σφακιανάκη. Με την ηρεμία να απουσιάζει... Ούτε βέβαια και στην ομάδα του Kike Hernandez είναι καλό το κλίμα. Μετά τον Jahic, ήρθαν και οι δηλώσεις του Garcia κατά του προπονητή του, για να βαρύνουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. Και οι δύο ποδοσφαιριστές διέψευσαν τα λεγόμενά τους (μπορούσαν αλλιώς;) αλλά έμειναν εκτός αποστολής για το σημερινό ματς.

Ο Άρης παρουσιάζει ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στα τελευταία ματς. Στο προηγούμενο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη ήταν πολύ καλός και αδικήθηκε από την ισοπαλία. Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Ο υποβιβασμός για την ομάδα του Ηρακλείου είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν βλέπω ανάκαμψη. Εύκολη λεία μπορεί να αποδειχθεί για τον καλό Άρη, ο ΟΦΗ. 2 του 2.62 και 10 ευρώ ποντάρισμα.

9 ολόκληρους βαθμούς. Τόσο έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός. Σκεφτείτε πως ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος. Οι πράσινοι πρέπει να αρχίσουν να κάνουν νίκες σε δύσκολες έδρες όπως στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη (19:00, ΝΕΤ), αν θέλουν να καλύψουν μέρος του χαμένου εδάφους. Έκπληξη προκάλεσε στις τάξεις των πρασίνων ο αποκλεισμός από την αποστολή του Ίβανσιτς (και του Χριστοδουλόπουλου). Ο Τεν Κατε δεν φαίνεται να υπολογίζει τον Αυστριακό. Γι' αυτό και ζήτησε για το Γενάρη την απόκτηση αριστεροπόδαρου χαφ. Απουσιάζουν οι Μουν, Γκάμπριελ, Νίλσον. Όσον αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας, ο Ολλανδός φαίνεται πως καταλήγει σε ένα 4-4-2 με τρία αμυντικά χαφ και ένα δημιουργικό, τον Νίνη. Παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιεί και ο Γιώργος Παράσχος. Μόνο που η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης δύσκολα διασπάται. Παρόλα αυτά, η θέση των ακριτών στην βαθμολογία είναι πλασματική. Το κακό ποδόσφαιρο που έχουν παρουσιάσει δεν συνάδει με την συγκομίδη τους σε βαθμούς. Σίγουρα εκτός έδρας παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Στο γήπεδό τους όμως δεν βλέπονται... Πλήρης αποστολή για τον Γιώργο Παράσχο.

Όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, το σημερινό ματς για τον Παναθηναϊκό είναι το ίδιο κρίσιμο με αυτό απέναντι στην Ανόρθωση. Η νίκη είναι επιτακτική αλλιώς θα βλέπουν τον Ολυμπιακό με...κυάλια. Έχω παρακολουθήσει την Ξάνθη με Άρη και ΑΕΚ εντός έδρας. Από τύχη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν φοβίζει το φετινό σύνολο του Πανόπουλου. Σιγά σιγά θα ξεφουσκώσει... 2 του Παναθηναϊκού στο 2.22 και 12 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: