powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Οι γριές αναστήθηκαν!

Ο Αντώνης Ρέμος έπραξε σωστά. Έδιωξε τους ισπανόφωνους προπονητές που είχαν οδηγήσει τον Ηρακλή στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στην θέση τους, προσέλαβε τον Μάκη Κατσαβάκη, έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και τον τρόπο παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων. Με τον γερόλυκο Κατσαβάκη στον πάγκο, η ομάδα έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης με την εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Ηρακλής υποδέχεται την Ξάνθη (16:45, Novasports 1). Ο εικονιζόμενος πρώην παίκτης ΑΕΚ Παναγιώτης Κονέ έχει αναγεννηθεί στην νέα του ομάδα. Στον Ηρακλή είναι λογικό να μην γίνεται αποδέκτης της ίδιας πίεσης. Η αλλαγή προπονητή, όπως προείπαμε, οφέλησε όλη την ομάδα. Το σύστημα του γηραιού παραμένει το ίδιο (4-5-1) με μοναδικό προωθημένο τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Απόντες από το σημερινό παιχνίδι θα είναι οι Περπερίδης και Έπσταϊν οι οποίοι είχαν πάρει φανέλα βασικού στο προηγούμενο παιχνίδι.

Η Ξάνθη, η ακριτική ομάδα του πρωταθλήματος σιγά-σιγά ξεφουσκώνει. Ήδη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετράει 6 ματς χωρίς νίκη. Αν και οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν επί αρκετά δύσκολων αντιπάλων (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αρη), η αγωνιστική είκονα που παρουσίασαν ήταν μέτρια. Στο τελευταίο ματς, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ο Γκσπουρνινγκ γλίτωσε την ομάδα του από τον διασυρμό. Με τις απουσίες στην άμυνα να αυξάνονται, η ομάδα παρουσιάζει όλο και χειρότερο αγωνιστικό πρόσωπο. Τραυματίες παραμένουν οι Παπαδημητρίου, Ζουέλα και Τζιωρτζιόπουλος.

Η Ξάνθη, βάσει ρόστερ, αξίας παικτών και διοικητικής οργάνωσης δεν αξίζει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θεωρώ την βαθμολογική κατρακύλα της ζήτημα χρόνου. Πολύ σημαντικές οι απουσίες των ακριτών στην άμυνα και πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή να κλείσει την χρονιά με μια ακόμη νίκη. Ο Κατσαβάκης ξέρει με ποιον τρόπο... 1 του Ηρακλή στο 2.60 και 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: