powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Άνετα ο Ολυμπιακός!

Η έδρα, ανέκαθεν, υπήρξε η δύναμη των ερυθρολεύκων. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου Καραϊσκάκη, μεταμορφώνονται. Όχι πάντα. Και αυτό γιατί η απόδοση του γηπεδούχου εξαρτάται και από την αγωνιστική ποιότητα του φιλοξενούμενου.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, υποδέχεται την Χέρτα Βερολίνου (21:45, ΑΝΤ1) και επιζητά έστω 1 βαθμό για να προκριθεί ως 3ος στους 32 του κυπέλλου Ουέφα. Οι φιλοξενούμενοι ως ομάδα δεν τρομάζουν τους πρωταθλητές Ελλάδος. Οι γερμανικές ομάδες, γενικότερα, δεν συγκαταλέγονται πλέον στις πρωτοκλασάτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ας θυμηθούμε πόσο εύκολα απέκλεισαν Παναθηναϊκός και ΟΣΦΠ την Βέρντερ Βρέμης. Ομάδα σαφώς ανώτερη από την Χέρτα. Άντζας και Στολτίδης θα απουσιάσουν από την σημερινή αναμέτρηση ενώ ο Λουτσιάνο Γκάλετι επιστρέφει. Αν και με προβληματίζει σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, καθώς απουσίαζε για αρκετές εβδομάδες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Βαλβέρδε δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-4-1-1 με μοναδικό προωθημένο τον Ντιόγκο και λίγο πιο πίσω τον Μπελούτσι.

Ίδιο σύστημα και για τους φιλοξενούμενους αλλά με πολύ πιο συντηρητικούς προσανατολισμούς. Αιχμή της επίθεσης θα είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Κροάτης επιθετικός Μάρκο Πάντελιτς. Η τελευταία του παράσταση με την φανέλα της Χέρτα, καθώς θα σαλπάρει για άλλες πολιτείες κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι βασικοί Βορονίν και Κάτσαρ έμειναν στο Βερολίνο.

Η Χέρτα θα τηρήσει στο ματς στάση αναμονής. Θα περιμένει τον Ολυμπιακό πίσω από την σέντρα για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δεν διαθέτει όμως τους παίκτες και δη τους αμυντικούς για να το κάνει αποτελεσματικά. Ο Ολυμπιακός έχει 15 συνεχόμενες νίκες στο Καραϊσκάκη και έναντι καλύτερων ομάδων. Προβλέπω άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού με αρκετά γκολ λόγω της μέτριας άμυνας των Γερμανών και ποντάρω 15 ευρώ στο over 2.5 goals του 2.14.

Δεν υπάρχουν σχόλια: