powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Το σαββατοκύριακο των ντέρμπι!

Γεμάτο με αμφίρροπα ματς είναι το τρέχον ποδοσφαιρικό σαββατοκύριακο. Από το χθεσινό πρόγραμμα ξεχώριζε το Barcelona - Real το οποίο βρήκε νικητές του γηπεδούχους με 2-0. Και κατά πάσα πιθανότητα πρωταθλητές, αν και έχει ακόμη πολύ δρόμο το ισπανικό πρωτάθλημα. Από την σημερινή αγωνιστική δραστηριότητα ξεχωρίζω δύο αγώνες, ο ένας εκ των οποίων αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο Εργοτέλης υποδέχεται τον ΟΦΗ στο ντέρμπι του νησιού (19:00, Novasports 1). Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα των δύο ομάδων αλλά και η πορεία. Οι γηπεδούχοι δεν δείχνουν πως θα έχουν πρόβλημα να παραμείνουν στην κατηγορία. Η ομάδα του Καραγεωργίου βρίσκεται στην 7η θέση με 20 βαθμούς. Διαθέτει σε γενικές γραμμές την περυσινή ομάδα, έχοντας κάνει μικρές αλλαγές στο ροστερ. Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλης είναι η δύναμη πυρός της ομάδας ενώ στα μετ'όπισθεν παραμένουν οι Χίμπλινγκερ και Κορδονουρής. Παράλληλα, ο άλλος εκπρόσωπος της Κρήτης παραπέει. Η τελευταία θέση αξίζει στον ΟΦΗ με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και το χαμηλής ποιότητας ρόστερ του. Η ομάδα του Ματζουράκη, που έχει αναλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες, δεν δείχνει ικανή να ανακάμψει. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε αρκετές ευκαιρίες κόντρα στον Άρη αλλά τελικά δεν πήρε από το ματς ούτε ένα βαθμό. Καμμία απουσία για τον Εργοτέλη ενώ εκτός παραμένουν για τον ΟΦΗ οι Πίτσος, Κουνεκάκης και Βενετής.

Ο ΟΦΗ μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς αυτήν την χρονική στιγμή όμως ο Εργοτέλης διαθέτει πολύ καλύτερο αγωνιστικό σύνολο. Έχει καλύτερους παίκτες και θα αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο. Επαναλαμβάνω, δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο ΟΦΗ να παραμείνει στην κατηγορία. 1 του Εργοτέλη στο πολύ υψηλό 2.82 και 12 ευρώ ποντάρισμα.

Στην Ιταλία και το Dele Alpi η Juventus υποδέχεται την AC Milan στο ντέρμπι του Campionato (21:30, Novasports 2). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση με 30 βαθμούς. 6 λιγότερους από την Inter του Mourinho. Οπότε, αντιλαμβάνεστε όλοι την σημασία αυτού του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με τον Ranieri στο τιμόνι πραγματοποιούν μια πολύ αξιόλογη πορεία εντός και εκτός συνόρων. Προκρίθηκαν ως πρώτοι από τους ομίλους του Τσου Λου, αφήνοντας πίσω τους την Real και στο πρωτάθλημα βρίσκονται μόλις σε απόσταση 2 νικών από την κορυφή. Η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο ξεκούραστη, καθώς το ματς με την Bate Borisof μεσοβδόμαδα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ξεκουράστηκαν αρκετοί βασικοί παίκτες βλ. Del Piero, Nedved. Καλή είναι η πορεία και της Milan στις φετινές της υποχρεώσεις. Το κύπελλο Ουέφα έχει αποδεικτεί εύκολη υπόθεση, μέχρι στιγμής, για τους έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες της ιταλικής ομάδας. Στο πρωτάθλημα, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν μια επαφή με την κουρυφή. Με αρκετή δόση τύχης, είναι η αλήθεια. Πολλά παιχνίδια τα έχουν κερδίσει στα... χασομέρια. Πολλές οι απουσίες και για τις δύο ομάδες. Για την "κυρία" ο Λεγκροτάλιε είναι τιμωρημένος ενώ τραυματίες είναι οι Καμορανέζι, Μπουφόν, Πόουλσεν, Τιάγκο, Κνέζεβιτς, Τρεζεγκέ και Ζεμπινα. Στην Μιλαν εξακολουθούν να απουσιάζουν οι Γκατούζο, Μπονέρα, Μποριέλο και Νέστα.

Η εικόνα της Juventus με πείθει περισσότερο. Πιο δεμένη ως ομάδα βρίσκει το γκολ μέσα από συνολική προσπάθεια. Από την άλλη, η Milan περιμένει τις εμπνέυσεις του Kaka και του Ronaldinho για την βγάλει από το αδιέξοδο. Οι γηπεδούχοι έχουν δοκιμαστεί περισσότερο σε τέτοιας δυσκολίας ματς. Θυμηθείτε τις αναμετρήσεις με την Real. Χωρίς δεύτερη σκέψη, 1 η Juve στο 2.36 με 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: