powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Κλειστό λόγω (ανωτέρας) βίας...

Αναρχία. Οι καταστροφές σε κτίρια-σύμβολα της Αθήνας, ανυπολόγιστες. Ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε και εχθές. Το μοναδικό στοιχείο που άλλαξε ήταν το σημείο συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αντιεξουσιαστές και πολίτες εναντίον ΜΑΤ. Λάθος. Φοβισμένων και πανικόβλητων ΜΑΤ. Πριν βιαστούμε να καλήξουμε στο εύκολο συμπέρασμα πως κάθε έννοια δημοκρατίας έχει καταλυθεί, ας αναρωτηθούμε: πόσο δημοκρατικό ήταν το πολίτευμα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια; Πόσες φορές, αλήθεια, υπήρξαν έκνομοι υπουργοί όπως ο κ. Σουφλιάς που παρέμειναν ατιμώρητοι. Η μη εφαρμογή των νόμων ξεκίνησε από αυτούς. Από τους πολιτικούς. Έτσι συμβαίνει συχνά στη ζωή... Τις αμαρτίες σου κάποια στιγμή τις πληρώνεις.

Η εύκολη λύση είναι να αποφασίσουμε πως υπάρχουν 200 κουκουλοφόροι που δημιουργούν προβλήματα. Τους συλλαμβάνουμε. Η αγανάκτηση της κοινωνίας θα παραμείνει. Είναι προφανές πως έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έχουν βγει στους δρόμους δεν θα ηρεμήσουν. Η πραγματικότητα είναι πως τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μια εξέγερση των καταπιεσμένων τάξεων, κατά κύριο λόγο της νεολαίας, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Έζησα τα γεγονότα από κοντά για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και πιστέψτε με αυτή είναι η αλήθεια. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε τόσο πιο γρήγορα θα επιλύσουμε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έφερε στην επιφάνεια η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη.

Και μετά από όλα αυτά ποιος έχει, άραγε, διάθεση να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Ο φραγκοφόνος οργανισμός, ονόματι UEFA, ο οποίος διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επιβεβαίωνει το μότο της εποχής μας. Πάνω απ' όλα, τα λεφτά και η 'κονόμα. Αυτή είναι η νοοτροπία του κ. Πλατινί και των ομοίων του. Κύριοι της Ουέφα, καίγεται όλη η Ελλάδα. Απάντηση: ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Κύριοι της Ουέφα, το κέντρο της Αθήνας έχει "βομβαρδιστεί". Η ίδια απάντηση. Προφανώς, η ζωή ενός ποδοσφαιριστή (βλ. Πουέρτα) έχει μεγαλύτερη αξία από ενός 15χρονου παιδιού, για τους διοικούντες του ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως οι περισσότεροι εξ' ημάς βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως διασκέδαση. Όρεξη για διασκέδαση αυτές τις ημέρες δεν έχουμε. Οπότε και θα απέχουμε κ. Πλατινί. Αυτά που συμβαίνουν δεν ξεπερνούν μοναχά το ποδόσφαιρο. Ξεπερνούν όλους εμάς, ατομικά. Επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Κάντε το ίδιο. Γιατί; Πρώτα είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Μετά φίλαθλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: