powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Οι μέρες του καρνάβαλου!

Κυριακή της Αποκριάς αποκαλείται η σημερινή ημέρα και, ως συνήθως, τίποτα δεν σκιαγραφεί στην πόλη της Αθήνας το εορταστικό κλίμα των ημερών. Στην δύσμοιρη πρωτεύουσα αυτής της χώρας, ο καρνάβαλος θα δώσει την θέση του στα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Ας ελπίσουμε οι απανταχού ανεγκέφαλοι να επιχειρήσουν να τον "κάψουν" και να περάσουμε ένα ήσυχο απόγευμα...

Λίγη ώρα πριν το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων,
μια πολύ σημαντική αναμέτρηση διεξάγεται στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (16:45, Novasports 1). Ο Πανιώνιος καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε την περασμένη αγωνιστική με ήττα 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σήμερα υποδέχεται τον τρίτο της βαθμολογίας και ακολουθεί η αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Γιώτης Σταματόπουλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει εκ νέου τον Κουμουρτζί, ίσως τον σημαντικότερο παίκτη της ομάδας μαζί με τον Εστογίανοφ. Θέση βασικού αναμένεται να πάρει και ο βασικός δεξιός μπακ Μανιάτης ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς της ομάδας του. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιστροφή του Λάμπρου Χούτου στην Νέα Σμύρνη, αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Τραυματίας παραμένει ο κεντρικός αμυντικός Μπερτέ ενώ ο Λάτκα υποφέρει από ίωση και ως εκ τούτου αποκλείστηκε από την αποστολή για το σημερινό ματς.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύσκολη νίκη επί του Ηρακλή με 1-0 και σκόρερ τον Χιλιανό Κοντρέρας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καλείται να δείξει χαρακτήρα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η σημερινή αναμέτρηση χρήζει μεγάλης συγκέντρωσης από τους παίκτες οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να σκέφτονται από τώρα τον επαναληπτικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Αρκετές οι απουσίες για τον πορτογάλο τεχνικό καθώς οι Γκαρσία, Μάρκος Αντόνιο και Σνάουτσερ συμπληρώνουν την λίστα των τραυματιών. Τελευταία απώλεια και ο Ίβιτς την συμμετοχή του οποίου δεν ρίσκαρε ο Σάντος, ώστε να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του στην Αθήνα (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός) ο ΠΑΟΚ έχει ντυθεί καρνάβαλος, αφήνοντας κακές εντυπώσεις. Οι μετριότατες εμφανίσεις που πραγματοποίησε δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Πέραν αυτού, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το μυαλό τους στο (μεγαλύτερης σημασίας) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη. Ο Πανιώνιος θα παραταχθεί πλήρης έπειτα από αρκετό καιρό. Οι Ουρουγουανοί με την συμβολή του Κουμουρτζί μπορούν να αναστατώσουν την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτούν την αστάθεια του Κώστα Χαλκιά, κάτω από τα γκολπόστ. Καταλήγω στον 1 του Πανιωνίου στο 2.78 τον οποίο θα τιμήσω με 10 ευρώ.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον φίλο και επισκέπτη του blog, karp ,για τα καλά του λόγια αλλά και για τα προγνωστικά του. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε έχουν αναρτηθεί στην στήλη "Οι δικές σας επιλογές". Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τις προβλέψεις σας, την γνώμη σας ή οτιδήποτε άλλο, είστε ευπρόσδεκτοι στο tameiouxos@gmail.com!

Δεν υπάρχουν σχόλια: