powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Κύπελλο αγγαρείας...


Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μείνει μοναχά μερικές εκρεμμότητες που αφορούν τα εγχώρια κύπελλα. Σε Γαλλία, Σκωτία και Ιταλία διεξάγονται οι τελικοί των κυπέλλων ενώ στην Αγγλία και στο στάδιο Γουέμπλει διεξάγεται ο τελικός της Τσάμπιονσιπ για μια θέση στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό νομίζω πως είναι και το σημαντικότερο ματς όλων, δεδομένου του επάθλου που διακυβεύεται και των χρημάτων που το συνοδεύει.

Στην γειτονική Ιταλία ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ Ρόμα και Ίντερ (22:00, Σπορ+). Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος θεσμός των γειτόνων μας έχει επέλθει σε πλήρη απαξίωση. Το μονοπώλιο της Ίντερ και της Ρόμα στους τελικούς έχει συνδράμει σε αυτό, μαζί με την φαεινή ιδέα της ιταλικής ομοσπονδίας να γίνονται διπλοί τελικοί. Τουλάχιστον, από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, θα πραγματοποιείται μονός τελικός με παράταση και πέναλτι, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι Ρωμαίοι, λοιπόν θα είναι ουσιαστικά και γηπεδούχοι σήμερα, καθώς ο τελικός διεξάγεται στο Ολύμπικο της Ρώμης. Η ομάδα του Σπαλέτι έμεινε με την πικρή γεύση στο τέλος του πρωταθλήματος, καθώς η Ίντερ δεν γκέλαρε και αναγκαστικά συμβιβάστηκαν με την δεύτερη θέση. Πάντως είναι από τους περισσότερους παραδεχτό πως η Ρόμα απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο από την Ίντερ κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η Ίντερ όμως διαθέτει πιο έμπειρους παίκτες και αυτό μετράει αρκετά. Στον σημερινό αγώνα θέλουν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία τους και να κατακτήσουν το κύπελλο. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Τότι.

Στην πλευρά των νερατζούρι, υπάρχει ικανοποίηση για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, αν και συνοδεύτηκε από μέτριες και μη ικανοποιητικές εμφανίσεις. Ο Μαντσίνι, όπως όλα υποδηλώνουν, θα βρεθεί για τελευταία φορά στο τιμόνι της ομάδας. Ο Μοράτι δεν έμεινε ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και από την πορεία της στην Ευρώπη, γιαυτό και θα θελήσει να προσλάβει έναν πιο υψηλής ποιότητας τεχνικό. Οι τιμωρημένοι Κρούζ και Ματεράτσι θα δουν τον τελικό από τα επίσημα ενώ οι Καμπιάσο και Κίβου ταλαπωρούνται από τραυματισμούς.

Μικρό το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου. Ο θεσμός του κυπέλλου δεν έχει στην Ιταλία την αίγλη των άλλων χωρών και ομάδες όπως η Μίλαν και η Γιούβε συνήθως δεν ασχολούνται... Βλέπω να διεξάγεται ένα βαρετό και ανιαρό ματς με τους διεθνείς παίκτες να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στις εθνικές ομάδες και το EURO. Προτείνω, λοιπόν, Χ που βρίσκω στο 3.15 και σπρώχνω πάνω του 15 ευρώ.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: