powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ανασύνταξη...

Μετά από μια αποτυχία, το πιο δύσκολο μέρος είναι όταν καλείσε να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Μια διαδικασία που απαιτεί ψυχραμία, ωριμότητα και τύχη. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση. Εμείς σε άκομη χειρότερη. Με 118 ευρώ ζημιά μέσα σε διάστημα ενός μηνός, η φετινή αγωνιστική σεζόν μοιάζει ήδη ανυπέρβλητο εμπόδιο. Θυμίζει την άμυνα των πρασίνων...

Ο Άρης, λοιπόν, των ουκ ολίγων προβλημάτων υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:00, ΝΕΤ). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία στην πόλη τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε δεινή θέση. Μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το κύπελλο Ουέφα, ήρθε να προσπαθεί και η ήττα με 3-0 από τον Εργοτέλη. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό από την αρχή της χρονιάς και η παρουσία του Ερνάντεθ στον πάγκο του Άρη τίθεται εν αμφιβόλω. Και μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, προσθέστε τους τραυματισμούς των Ρεγκέιρο και Κάλβο, των ποιοτικών χαφ της ομάδας. Ο Ισπανός προπονητής καλείται να βρει λύσεις, μια εκ των οποίων μπορεί να είναι ο Νεμπεγλέρας που βγήκε από την καραντίνα (του Σκόρδα).

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έχασαν την Τρίτη με 2-0 από την Ίντερ στο ΟΑΚΑ, άφησαν όμως υποσχέσεις με την εμφάνισή τους στο β' ημίχρονο. Ο Τεν Κάτε απέκλεισε τον Γκούμα από την αποστολή μετά τις δηλώσεις του περί λάθος χρησιμοποίησης του Σιμάο. Παρέα στην Αθήνα θα του κάνουν οι Νίνης, Νίλσον, Ρουκάβινα και Καραγκούνης. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς, θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν οι Σόουζα, Σπυρόπουλος και ίσως ο Μελίσσης. Οποιοδήποτε πλης της νίκης, θα αφήσε τον ΠΑΟ πίσω στην βαθμολογία από νωρίς ενώ θα δώσει έναυσμα για πολύ γκρίνια.

Οι πράσινοι μπορούν να υποτάξουν τον προβληματικό Άρη, αν και θεωρώ πως ο Τεν Κάτε παίρνει μεγάλο ρίσκο αποκλείοντας από την αποστολή τους Γκούμα, Νίνη, Νίλσον. Μέχρι στιγμής ο Άρης έχει παρουσιάσει χειρότερη εικόνα από τους φιλοξενούμενους και εκεί θα βασιστώ. 2 του Παναθηναϊκού στο 2.44 και 10 ευρώ ποντάρισμα.

Η δεύτερη επιλογή μου έρχεται από το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λίγκ όπου η Σάντερλαντ αντιμετωπίζει την Μίντλεσμπρο (14:45, Supersport 1). Το μεσημέρι του Σαββάτου, η ομάδα του Ρόι Κιν θα επιδιώξει να σημειώσει την πρώτη εντός έδρας νίκη της χρονιάς. Η Σάντερλαντ πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταγράφες και όπως αναμένεται ο πήχυς για την πορεία της ομάδας έχει ανέβει επίπεδο. Ντιούφ, Σισσέ, Μαλμπράν, Ταίνιο και Φέρντιναντ είναι μόνο μερικά από τα δέκα φετινά της αποκτήματα. Λογικό, λοιπόν, με τόσες μεταγραφές η ομάδα ακόμη να ψάχνεται όπως δήλωσε και ο Κίν. Μία ακόμη επιθετική λύση θα έχει στην διάθεσή του ο Ιρλανδός προπονητής, καθώς ο Τσόπρα επιστρέφει από τιμωρία.

Εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που θα βασιστούν στο καλό αλλά βαρύ επιθετικό δίδυμο Αλφόνσο Άλβες - Μίντο. Ο Τουνσάι είναι τραυματίας και εκ των πραγμάτων ο Σαουθγκέιτ θα εμπιστευτεί τους ίδιους παίκτες. Όπως μας έχει συνηθίσει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Μπόρο έκανε ελάχιστες μεταγραφές. Ειδικά στην θέση του τερματοφύλακα χρειαζόταν ενίσχυση καθώς ο νεαρός Τέρνμπουλ δείχνει περιορισμένων δυνατοτήτων. Κλασική αγγλική ομάδα με τον Σάουθγκειτ ενορχηστρωτή.

Η Σάντερλαντ δεν έχει πραγματοποιήσει, μέχρι στιγμής, καλές εμφανίσεις. Είναι όμως πιο ποιοτική ομάδα, έχει καλούς παίκτες και ένα δουλευταρά προπονητή. Θα την στηρίξω στον 1 του 2.44 με 10 ευρώ κόντρα στην προβλέψιμη Μίντλεσμπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: