powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Η συνήθης Νιούκαστλ...

Απογοήτευση. Κυριάρχο συναίσθημα αυτές τις ημέρες για τους οπαδούς της Νιούκαστλ. Κάθε χρόνο η ομάδα τους βρίσκεται στην ίδια θέση. Η σεζόν ξεκινάει με όνειρα συνεπικουρούμενα από καλές μεταγραφές που στην συνέχεια διαψεύδονται. Την θέση τους παίρνουν οι ήττες και αυτό που μένει εν τέλει είναι η πίκρα των φιλάθλων. Ίδιο σενάριο και φέτος. Μετά από αγωνιστικές βρίσκονται στην προτελευταία θέση.

Για να ξεφύγει η Νιούκαστλ από τον πάτο της βαθμολογίας καλείται να νικήσει εντός έδρας την Μπλάκμπερν (17:00)
του Πολ Ίνς. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν την αμμέριστη συμπαράσταση των οπαδών τους. Τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις έχουν οδηγήσει στην αποχή αρκετούς οπαδούς της, οπότε αντί 50000 φιλάθλων αναμένεται ενας αριθμός κοντά στις 30000. Μετά από 3 διαδοχικές ήττες, ο παροπλισμένος Τζο Κινίαρ (έχει να δουλέψει από το 2004) ανέλαβε για 6 αγώνες (!!) τα ηνία της ομάδας. Ο 61χρονος coach δεν έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Ντάνι Γκάθρι και Τζόι Μπάρτον ενώ τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα και δεν θα αγωνιστεί ο επιθετικός Μάρτινς. Στην μακροσκελής λίστα των τραυματιών παραμένουν οι Βίντουκα, Μπεγιέ, Γκουατιέρεθ, Χοσέ Ενρίκε, Γκονζάλεθ, Άλαν Σμιθ και Κάρολ.

Πέραν αυτών υπάρχει ενδιαφέρον αρκετών επιχειρηματιών για εξαγορά του πλειψηφικού πακετού των μετοχών της ομάδας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μεγάλες διοικητικές αλλαγές που έπονται στην ομάδα, έχουν επισκιάσει το αγωνιστικό σκέλος.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από νίκη στο πρωτάθλημα επί της Φούλαμ με 1-0. Η Μπλάκμπερν είχα αρκετά καλή απόδοση σε αυτό το παιχνίδι και θα μπορούσε να πάρει πιο εύκολα τους τρεις βαθμούς. Μεγάλη αδυναμία του συνόλου του Πολ Ίνς που καλείται να ξεπεράσει, είναι η κακή αμυντική της λειτουργία. Σε 5 ματς έχει ήδη δεχθεί 1 γκολ. Σε αυτό δεν βοηθάει σίγουρα και ο βασικός πορτιέρο της ομάδας Πολ Ρόμπινσον που αποκτήθηκε από την Τότεναμ. Σήμερα, βέβαια θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού και τη θέση του θα πάρει ο νεαρός Μπράουν. Εκτός παραμένουν οι Γκρέλα, Νταν και Ριντε ενώ οι αφρικανοί Μακάρθι και Μοκοένα που ταλαιπωρούνται ακόμη από τραυματισμούς, ίσως βρεθούν στον πάγκο.

Η Νιούκαστλ βρίσκεται σε αγωνιστικό κατήφορο και -πλήν του Όουεν- κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει. Ούτε ο κόσμος της. Η Μπλάκμπερν μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες στοΣεν Τζέιμς Πάρκ και βλέπει μπροστά της μια χρησή ευκαιρία να τις κάνει τέσσερις. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Ποντάρω λοιπόν 10 ευρώ στο 2 του 2.94.

Εν Ελλάδει, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ στην Κρήτη όπως κάνει σχεδόν κάθε χρόνο. Η απουσία του Στολτίδη είναι μεγάλη αλλά απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο μπορεί να καλυφθεί. Στο άλλο παιχνίδι, η ισοπαλία μεταξύ Πανσεραϊκού και Λάρισας μοιάζει το επικρατέστερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: