powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

O καθοδηγητής!


Ταλέντο, πάθος, όρεξη για δουλειά, οξυδέρκεια. Πρόκειται για στοιχεία που διαθέτει ένας καλός προπονητής. Στην περιπτωσή μας, ο εικονιζόμενος. Ο Γιούργκεν Κλοπ καλείται να γίνει ο αναμορφωτής της άλλοτε κραταιάς Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι ενθαρρυντικά. Με το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην δεύτερη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος με 8 βαθμούς. Σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ήδη αντιμετωπίσει την Μπάγερν και την Σάλκε.

Σήμερα, η Ντόρτμουντ, των μεγάλων ευρωπαϊκών παραστάσεων, ρίχνεται στην μάχη του κυπέλlου Ουέφα κόντρα στην Ουντινέζε (21:45, Betfair). Υπενθυμίζω πως ο νικητής των δύο αναμετρήσεων περνά στους ομίλους του κυπέλλου Ουέφα. Ο Κλόπ, λοιπόν, έχει δημιουργήσει μια γρήγορη ομάδα στην οποία έχει καταφέρει να μεταφέρει το πάθος του για την νική. Με την επιστροφή και του Φρέι στην ομάδα, η επιθετική λειτουργία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Η αμυντική του γραμμη υστερεί σημαντικά σε ποιότητα αλλά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από πέρυσι. Εξού και τα τρία φθηνά γκολ που δέχθηκε από την Σάλκε το Σάββατο. Περιττό να αναφέρω πως το Βεστφάλεν θα είναι γεμάτο. Πάντα έτσι είναι.

Από την άλλη μεριά, τους φιλοξενούμενους Ιταλούς δεν τους έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα. Όπως και τις περισσότερες ιταλικές ομάδες. Το ρόστερ της θυμίζει απένταρο αλλοδαπό στα φανάρια της Κηφισίας, να σε παρακαλάει για 1 ευρουλάκι. Πλην του καλού επιθετικού Ντι Νατάλε ο οποίος είναι ολίγον τραυματίας αλλά μάλλον θα παίξει, οι υπόλοιποι δεν ξεφεύγουν από την μετριότητα. Όπως άλλωστε και η απόδοση της ομάδας που στο ματς με την Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε διασυρθεί. Τελικά γλίτωσε με 1-0. Οι βασικοί στόπερ Ζαπάτα, Φελίπε είναι τραυματίες και ως εκτούτου θα δουν την αναμέτρηση από την Ιταλία.

Οι Ιταλοί θα παίξουν όπως τους έχουμε συνηθίσει. Πολύ κλειστά, πολύ αμυντικά και άντε καμμιά αντεπίθεση που και που να σπάει η μονοτονία. Δεν θα αφήσουν χώρους στους Γερμανούς και θα πάνε για το χηναράκι. Το αμυνθείς καλά στο Βεστφάλεν δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, καθώς οι γηπεδούχοι σκοράρουν ανέκαθεν πολύ εύκολα. Θεωρώ πως έστω και δύσκολα με 1-0 η Ντόρτμουντ θα πάρει την νικη. 11 ευρώ στον 1 του 2.28.

Tschüss!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: