powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Χηναράκι στο Μιλάνο!


Φέτος, το καμπιονάτο θυμίζει κάτι από τις παλιές του δόξες. Τότε που ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης μαζί με την σταθερή αξία που φέρει το όνομα Πρέμιερ Λιγκ. Λίγο οι καλές μεταγραφές της Μίλαν μετά από χρόνια ξηρασίας και λίγο η έλευση του Μουρίνιο στον πάγκο της Ίντερ ανέβασαν την ποιότητα του ξεθωριασμένουαπό τα πολλά σκάνδαλα σκουντέτο.


Για αυτούς τους λόγους, το σημερινό ντέρμπι Μίλαν - Ίντερ (21.30, Novasports 3) αποκτά άλλη βαρύτητα, άλλη σημασία. Η Μίλαν, παρά τις προσδοκίες των φιλάθλων της, ξεκίνησε πολύ άσχημα την χρονιά. O Κάρλο Αντσελότι βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο του ιταλικού τύπου όμως οι εμφατικές νίκες που ακολούθησαν (4-1 επί της Λάτσιο) ηρέμησαν τους πάντες. Πάντως, η απόδοση πολλών αστεριών της ομάδας όπως ο Κακά, ο Σεβτσένκο και ο Ροναλντίνιο εξακολουθεί να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Σύφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, ο Καρλίτο θα παρατάξει την ομάδα με το προσφιλές της 4-5-1 και τον Πάτο μοναδικό προωθημένο, σχήμα αρκετά συντηρητικό. Σε αυτό σύστημα δεν θα δείτε να αγωνίζονται οι Σεντέρος, Πίρλο, Νέστα, Ιντσάγκι και προσφάτως Μποριέλλο καθώς είναι τραυματιές.

Αρκετά προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει και ο αγαπητός μας Μουρίνιο, με τους Μουντάρι (τιμωρημένος), Σάμουελ, Χιμένες, Μάξγουελ και Φίγκο να παρακολουθούν το ματς από τις εξέδρες. Η Ίντερ αναμένεται να παραταχτεί με το 4-3-3 το οποίο ο Special One γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Μαντσίνι, Κουαρέσμα στα άκρα, λοιπόν, και ο μια ομάδα μόνος του Ιμπραίμοβιτς κορυφή της επίθεσης. Το Σάββατο, ο Ζοζέ δήλωσε πως το αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία αφού είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική. Όπερ σημαίνει, κατά την γνώμη μου πως και το Χ δεν θα του πέσει άσχημο.

Οι φιλοξενούμενοι συνήθως δεν τα πάνε καλά με αντίπαλο την Μίλαν. Στα τελευταία 5 ματς μετρούν μόλις 1 νίκη. Η φανέλα παίζει σίγουρα το ρόλο της. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και ο Μουρίνιο θα κοιτάξει πρώτα να εξασφαλίσει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Ας μην σας ξεγελούν οι 3 συνεχόμενες νίκες των γηπεδούχων. Δεν παίζουν καλά αλλά διαθέτουν παίκτες ποιότητας. Ο Μούρινιο πολύ δύσκολα ηττάται γιαυτό Χ του 3.15 και ως συνήθως 10 ευρώ ποντάρισμα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, το X2 του Άρη που παίζει με την πλάτη στον τοίχο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αξίζει να τιμηθεί με κάποιο ποσό. Την έκπληξη θα σας πρότεινα και στο Πανιώνιος - ΑΕΚ, ειδικά αν ο Γιώργος Δώνης επιλέξει να παίξει με 4-4-2. Ο Λίνεν παίζει με πολλούς παίκτες στο κέντρο και θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ιδιαίτερα αν παίξει ο Μπασινάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: