powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Ο Ηρακλής έχει το προβάδισμα!

Αποτελεί την αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος. Με μόλις 2 βαθμούς στις πρώτες 4 αγωνιστικές, ο γηραιός αναζητά αγωνιωδώς την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η χαμηλή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται δεν αξίζει σε μια ομάδα που διαθέτει περίσσιο ταλέντο. Ο Ισπανός προπονητής της ομάδας Άνχελ Πεντράθα δήλωσε μεσοβδόμαδα πως "μετά το τέλος του ντέρμπι, οι φίλαθλοί μας θα είναι υπερήφανοι για αυτό που θα τους έχουμε παρουσιάσει. Ο πύχης τοποθετείται ψηλά από τον Ισπανό και μένει να δούμε αν η εικόνα της ομάδας του θα τον επιβεβαιώσει.

Μετά το ΠΑΟΚ-Άρης την προηγούμενη αγωνιστική, σειρά έχει ένα ακόμη ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη να υποδέχεται τον Ηρακλή (19:00, ΝΕΤ). Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν περιέλθει σε δεινή βαθμολογική θέση, οι γηπεδούχοι όμως παρουσιάζουν πιο προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο. Οι συνέπειες του αποκλεισμού από την Ευρώπη και η φυγή του Ντούσαν γίνονται τώρα ορατές... Θετικό στοιχείο είναι η επιστροφή του Κάλβο στην ενδεκάδα και του Ρεγκέριο στην αποστολή, μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων. Η ποιότητά και των δύο είναι αδιαμφισβήτη και θα βοηθήσουν σημαντικά τον Άρη. Πάντως, είναι απορίας άξιο γιατί οι λιγοστοί Έλληνες παίκτες των αρειανών, όπως ο Παπάζογλου, ο Νεμπεγλέρας, ο Σηφάκης, θα παραμείνουν για μια ακόμη φορά στον πάγκο. Τόσο καλή είναι αη απόδοση των Ντελόρτε, Κέλεμενς, Μπατιόν; Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη στο σημερινό παιχνίδι θα είναι η άμυνά του, καθώς ο Ρονάλντο Γκιάρο εξακολουθεί να είναι τραυματίας, όπως και ο μέσος Σιστόν.

Τον Ηρακλή είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πολύ καλή ομάδα με νέους παίκτες, ομαδική, σύγχρονη και γρήγορη. Δυσκόλεψε πολύ ένα ποιοτικότερο σύνολο από το δικό της και λίγο έλειψε να επιβραβευθεί με το βαθμό της ισοπαλίας. Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερον πως τα εκτός έδρας ματς ταιριάζουν καλύτερα στην ομάδα του Πεντράθα. Υπάρχουν περισσότεροι ανοικτοί χώροι τους οποίους οι γρήγοροι παίκτες του μπορούν να τους εκμεταλλευτούν. Η εντύπωσή μου είναι πως σε αυτή την ομάδα ο Κωνσταντίνου δεν έχει καμία θέση. Πολύ αργός, δύσκολα θα μπει στο ρυθμό της ομάδας.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για έναν αγώνα που ταιριάζει περισσότερο στου Ηρακληδείς. Με Αγρίτη, Γιάντση, Μάρκες ο Ήρα μπορεί να χτυπήσει το πολύ αργό κέντρο άμυνας των γηπεδούχων Η πίεση του κόσμου προς την ομάδα του Άρη θα είναι μεγάλη και πλην του Κόκε αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι μπορούν να αντιληφθούν την σημασία της σημερινής αναμέτρησης. Το 2 πληρώνει 5.20 και θα το τιμήσω με 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: