powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Κόντρα στην παράδοση!

Σε αυτό το γήπεδο, το Stadium of Light, η Σάντερλαντ έχει να κερδίσει την Νιούκαστλ 28 χρόνια (12 ματς) ενώ στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις τους οι φιλοξενούμενοι μετρούν 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η στατιστική στο ποδόσφαιρο είναι στοιχείο ήσσονος σημασίας. Και η εκ διαμέτρου αντίθετη φετινή πορεία των δύο ομάδων μείζον στοιχείο για το σημερινό παιχνίδι.

Η γηπεδούχος Σάντερλαντ, λοιπόν, υποδέχεται την Νιούκαστλ (14:45, Novasports 2) έχοντας ως κρυφή της ελπίδα την έξοδο στο κύπελλο Ουέφα. Πέρυσι κατέθεσε τα διαπιστευτήρια της, παραμένοντας με ευκολία στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος αναβάθμισε σημαντικά το ρόστερ με πολύ καλούς παίκτες και με μπροστάρη τον φιλόδοξο coach Ρόι Κιν οι βλέψεις της είνια υψηλότερες. Την προηγούμενη αγωνιστική, αντιμετώπισε την Φούλαμ εκτός έδρας και λίγο η ατυχία λίγο τα δοκάρια της στέρησαν δύο επιπλέον βαθμούς. Ουδείς απών για την σημερινή αναμέτρηση καθώς επέστρεψαν στις προπονήσεις και οι Μίλερ, Νοσγουόρθι.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιρόφιλες "καρακάξες" παραπαίουν. Με μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα βρίσκονται πανάξια στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα συμπληρώνουν το παζλ μιας κάκιστης χρονιάς για την Νιουκαστλ. Προπονητής παραμένει ο Τζό Κινίαρ εωσότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας. Πάντως, στο τελευταίο ματς κόντρα στην Σίτυ ήρθε ισόπαλη 2-2 έχοντς δικαίως πολλά παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα. Μέσα σε όλα αυτά, είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη. Τον Μάικλ Όουεν φυσικά... Στείρα επιθετικά η ομάδα καθώς υπενθυμίζω πως απουσιάζουν εδώ και πολύ καιρό οι Σμιθ, Βίντουκα και Μάρτινς.

Σε αγωνιστικό και διοικητικό τέλμα δείχνει να έχει περιέλθει η Νιούκαστλ η οποία δείχνει ανήμπορη να συνέλθει. Απέναντί της θα παραταχθεί ένας οργανωμένος σύλλογος που υπό την καθοδήγηση του Κιν έχει κάνει βήματα προόδου σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ευνοϊκή παράδοση δεν μπορεί να σώσει τους φιλοξενούμενους. Άλλωστε οι παραδόσεις είναι για να σπάνε... Θα στηρίξω τον 1 της Σάντερλαντ στο 2.26 με 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: