powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Mπορεί!

Την 1η αγωνιστική πραγματοποίησε καλή εμφάνιση όμως, προδομένος από τα αμυντικά του κενά, ηττήθηκε με 2-0 από την Ίντερ. Την 2η αγωνιστική, η τραγική του εμφάνιση συνοδεύτηκε από ένα βαρύ, κυπριακό 3-1. Σήμερα, απέναντι στην Βέρντερ οι πράσινοι πρέπει να αποφύγουν την ήττα που θα σημαίνει το οριστικό αντίο στην διοργάνωση του Τσου Λου.

Με φόντο, λοιπόν, το OAKA ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 21:45 (ΝΕΤ) την Βέρντερ Βρέμης. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το ισόπαλο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα ματς που καλό θα ήταν να ξεχάσουμε... Ο Χενκ Τεν κάτε συνέχισε τους πειραματισμούς του σε ένα ακόμη παιχνίδι, ξεκινώντας αυτήν την φορά το Μάντζιο στην βασική ενδεκάδα. Παρά τις συνεχείς αλλαγές και τα εναλλασόμενα σχήματα που έχει δοκιμάσει ο Ολλανδός coach, η επιθετική λειτουργία συνεχίζει να προβληματίζει. Ο Παναθηναϊκός δεν παράγει ευκαιρίες και εμφανίζεται χωρίς λύσεις σε καλά οργανωμένες άμυνες. Στα θατικά συγκαταλέγεται η είσοδος του Τζόρβα που όπως αναμενόταν βελτίωσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και στο σημερινό παιχνίδι αυτό θα είναι το κλειδί. Σε τι επίπεδα απόδοσης θα καταφέρουν ο Γκούμας και οι άλλοι να περιορίσουν τους Πιζάρο, Αλμέιδα,Ντιέγκο. Απουσίες δεν υπάρχουν.

Η Βέρντερ Βρέμης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ανοικτό βιβλίο. Γνωρίζουμε τα δυνατά της σημεία και τις αδυναμίες της. Μια αλλοπρόσαλλη ομάδα που έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια από τον Τόμας Σάαφ να παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Το άκρως επιθετικό. Από την μέση και μπροστά έχει υψηλή ποιότητα, από την μέση και πίσω όμως είναι χωνί. Η μόνιμη παρουσία τα τελευταία χρόνια των μέτριων εως κακών παικτών Νάλντο, Βίζε, Φάντερ συνηγορούν πως ουδείς ενδιαφέρεται ή προβληματίζεται με την άμυνα της ομάδας. Δεν τους ενδιαφέρει. Και αυτό το σημείο πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Υπενθυμίζω πως οι Γερμανοί προέρχονται από εντός έδρας 3-3 με την Ντόρτμουντ όπου ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Βίζε και Γιένσεν δεν θα αγωνιστούν, τραυματίες γαρ. Την θέση κάτω από τα γκολπόστ θα πάρει ο αστείος Φάντερ που βοήθησε όσο μπορούσε πέρυσι με τα λάθη του τον Ολυμπιακό να φύγει με το 2 από την Βρέμη.

Ελπίζοντας ότι θα επαναλάβει παρόμοιες γκάφες μαζί με τους συμπαίκτες του, γέρνω προς την πλευρά του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι μπορούν να αιφνιδιάσουν την Βέρντερ και να πάρουν την νίκη όπως και στο παρελθόν. Αυτό προυποθέτει μια εύρυθμη λειτουργία στην άμυνα και περιορισμό των ατομικών λαθών (βλ. Σαριέγκι.). Πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η Βέρντερ μπορεί να αναστάσει τον μέτριο Παναθηναϊκό που έχουμε παρακολουθήσει εως τώρα. 1 του 3.05 και 10 ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: