powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Η Αφρική βρίσκεται κοντά...

Η δική μας εθνική εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται εκεί. Ξέκινησε με 2 άνετες νίκες και το πρόγραμμα που ακολουθεί μοιάζει πιο ευνοϊκό από ποτέ. Σημαντικό επίτευγμα καθώς
παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει με αρνητικά αποτελέσματα την κούρσα των προκριματικών. Οι εκπλήξεις συνήθως παραμονεύουν στην αρχή των προκριματικών. Η ομαλοποίηση των αποτελεσμάτων και η επικράτηση των λογικών φαβορί θα είναι το επόμενο στάδιο.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη, η Ελλάδα υποδέχεται την Μολδαβία (21:30, ΜΕΓΚΑ) και θέλει να κάνει το 3/3. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν μια από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά, σας θυμίζω πως στα προκριματικά στο ΕURO χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις και το πόδι του Λύμπε για να πάρουμε την νίκη με 2-1. Οι Μολδαβοί αγωνίζονται σε όλα τα ματς πολύ αμυντικά και είναι δύσκολο να τους διεμβολίσεις. Για τον Ότο Ρεχάγκελ, θα υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τον Σειταρίδη να μην έχει ξεπεράσει τα (συνήθη) προβλήματα τραυματισμού του και τον Γιώργο Καραγκούνη να προσπαθεί να προλάβει το ματς της Τετάρτης με την Ελβετία. Τις θέσεις τους στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν οι Βύντρα και Τζιώλης. Ας ελπίσουμε να διαψευστούμε και να αγωνιστεί κανένας Νίνης...

Η εθνική μας δεν χαρακτηρίζεται από την ποιότητα στο παιχνίδι της. Η δημιουργία φάσεων μπροστά από την εστία των Μολδαβών θα είναι πρόβλημα. Οι φιλότιμοι άλλοι άμπαλοι Μολδαβοί μπορούν να μας δυσκολέψουν για μια ακόμη φορά. Αντί του 1 που πιστεύω θα επιβεβαιωθεί, θα καταλήξω στο under 2.5 goals που υπάρχει στην πολύ καλή απόδοση του 2.18 (10 ευρώ).

Μεγάλης σημασίας ματς διεξάγεται στην Στοκχόλμη με την Σουηδία να υποδέχεται την Πορτογαλία (Betfair, 21:00). Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός πλέον, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με την αποχώρηση του Σκολάρι. Αυτό φάνηκε και στο προηγούμενο ματς όπου ενώ κέρδιζαν 2-1 την Δανία, δέχθηκαν 2 γκολ στις καθυστερήσεις και δεν πήραν ούτε ένα βαθμό. Όπως καταλαβαίνετε, ενδεχόμενη σημερινή ήττα τους, θα τους βάλει σε μπελάδες αναφορικά με την κατάληψη μια εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα. Πάντως οι απουσίες είναι αρκετές με τους Σιμάο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ντέκο και Μανίς να είναι τραυματίες.

Στην Σουηδία, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα από την ομάδα που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις. Ίδιοι παίκτες, ίδιος προπονητής, ίδια νοοτροπία. Ο Λάρσον εξακολουθεί να αγωνίζεται με την αγαπημένη του εθνική, αν και είναι τραυματίας και σε αυτόν τον αγώνα δεν θα αγωνιστεί. Η ομάδα του Λάκερμπακ βασίζεται στους ίδιους παίκτες που είδαμε και στο EURO δηλαδή στον Ιμπραίμοβιτς και σε καμμιά έμπνευση του Κάλστρομ. Τραυματίες για σήμερα και οι Μέλμπεργκ, Βίλεμσον, Σβένσον, Έντμαν.

Οι Σουηδοί θα αγωνιστούν με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μαϊστόροβιτς-Χάνσον. Πολύ αργό απέναντι στους ταχύτατους Κουαρέσμα, Ρονάλντο που θα έχουν να αντιμετωπίζουν. Δεν νομίζω πως οι Πορτογάλοι θα ηττηθούν. Διαθέτουν πιο ποιοτική ομάδα και έστω το Χ θα το πάρουνε. Θα πορευτώ με το over 2.5 goals που βρίσκω στο 2.30 με ένα 2-2 να είναι πιθανό (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: