powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ανώτερη η Γαλατά!

Οι ελληνοτουρκικές μονομαχίες στο ποδοσφαίρο έχουν ανέκαθεν την δική τους ξεχωριστή σημασία. Και δεν εννοώ φυσικά όλους αυτούς τους ανόητους που έχουν προσπαθήσει καά καιρούς να προσδώσουν μια πολιτική διάσταση σε αυτές της αναμετρήσεις. Εξωτερική πολιτική μέσω του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να γίνεται. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως, οι συγκινήσεις που μας έχουν προσφέρει τέτοια ζευγάρια είναι βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας. Όμορφες ή άσχημες.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο άκρως ποδοσφαιρικό Αλί Σάμι Γέν, η Γαλατασαράι θα επιδιώξει μια χαρούμενη ποδοσφαιρική βραδιά απέναντι στον Ολυμπιακό (21:15, ΜΕΓΚΑ). Οι δύο ομάδες συναντίονται στην Ευρώπη έπειτα από 5 χρόνια και τις τότε αναμετρήσεις για την φάση των ομίλων του Τσου Λου. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Οι Τούρκοι εξακολουθούν να μην φείδονται χρημάτων και να αγοράζουν παίκτες-ονόματα έναντι υψηλού αντιτίμου. Ο Κιούελ, ο Μέιρα, ο Μπάρος και ο Ντεσάνκτις είναι μερικά από τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των γειτόνων μας. Όλοι αυτοί υπό την καθοδήγηση του αμφιβόλου ικανοτήτων Γερμανού τεχνικού Σκίμπε. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα ανάλογο με του Ολυμπιακού (αποκλεισμός από τα προκριματικά του Τσου Λου), οι πρωταθλητές Τουρκίας βρίσκουν σιγά σιγά τον καλό τους εαυτό. Όλα τα αστέρια της ομάδας είναι διαθέσιμα για το σημερινό παιχνίδι. Ο Σκίμπε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με το προσφιλές του 4-3-3 και κορυφή τον Μπάρος.

Στον Ολυμπιακό, έχει επέλθει ηρεμία μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό από την Ανόρθωση. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέληξε σε ένα βασικό κορμό και σε συνδυασμό με την προσθήκη του Ντιόγκο η ομάδα έχει αρχίσει να αποδίδει. Βαρόμετρο της ομάδας παραμένει, όπως και πέρυσι, η απόδοση του Γκαλέτι. Τα πολλά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής παραμένουν, δεδομένου του πρόχειρο και ημιτελούς μεταγραφικού σχεδιασμού που όλοι διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο Άντζας θα αγωνιστεί στην θέση του αμυντικού χαφ ενώ την θέση του στην άμυνα θα αναπληρώσει ο Ζεβλάκοφ. Αλχημείες δηλαδή, καθώς οι βασικοί Στολτίδης, Ντούντου είναι τραυματίες και ο νεαρός Παπαδόπουλος δεν έχει δηλωθεί για τα ματς του κυπέλλου Ουέφα. Απόντες και οι Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο. 4-5-1 το σύστημα που θα εμπιστευτεί ο Βαλβέρδε, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι απουσίες του Ολυμπιακού είναι πολλές για ένα τόσο δύσκολο ματς όσο το σημερινό. Η δύναμη των Τούρκων εντοπίζεται στην μεσαία γραμμή όπου χωρίς Στολτίδη, Ντούντου, Τζόλε θα έχουν πιο εύκολο έργο. Ο Νικοπολίδης και η άμυνά του δεν με έχουν πείσει και θεωρώ πως δύσκολα θα αντιπαρέλθουν της πίεσης των Τούρκων. Καταλήγω στο 1 του 2.06 και ποντάρω 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: