powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η ευκαιρία των Ουκρανών!

Το γκολ του εικονιζόμενου Βραζιλιάνου στην πρώτη αγωνιστική του Τσου-Λου θα το έχετε δει σίγουρα. Εκπληκτικής ομορφιάς εκτέλεση φάουλ, με το εξωτερικό φάλτσο να μην δίνει στον τερματοφύλακα την παραμικρή δυνατότητα παρεμβολής. Το όνομά του Fernando Luiz Rosa, ευρέως γνωστός ως Fernandinho και αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 από την Ατλέτικο Παραναένσε έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί με τους έτερους συμπατριώτες του Μπραντάο και Αντριάνο, καλούνται να οδηγήσουν επιτέλους την Σαχτάρ σε μια κάλη πορεία στο Τσου-Λου.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, λοιπόν, υποδέχεται την άλλοτε κραταιά Μπαρτσελόνα. Για να είμαστε δίκαιοι οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλές μεταγραφές (Κειτά, Ντάνιελ Άλβες, Χλεμπ, Πικε) όμως αυτό δεν φαίνεται στο γήπεδο. Σημειώστε ότι για μια ακόμη χρονιά δεν πήρανε τερματοφύλακα και θα πορευτούν με τον αστείο Βαλντές. Η λογικότερη εξήγηση για την μέτρια εικόνα που παρουσιάζουν οι μπλαουγκράνα, έχει να κάνει με την παρουσία του Γκουαρντιόλα στον πάγκο της ομάδας. Άπειρος και αμφβόλων ικανοτήτων, ο ισπανός coach θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Οι Χλεμπ, Μιλίτο και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τζουρκέρα παραμένουν τραυματίες.

Ούτε και οι γηπεδούχοι, βέβαια, βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Με μόλις 1 νίκη στις πρώτες 9 αγωνιστικές του ουκρανικού πρωταθλήματος, το Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την περιόδο φαντάζει ως ένα ευχάριστο διάλειμμα. Σίγουρα, δεν διαθέτουν την ποιότητα του παρελθόντος, καθώς παίκτες όπως ο Ελάνο, ο Ματουζάλεμ και ο Μαρικά έχουν αποχωρήσει προ πολλού. Διαθέτουν όμως αρκετούς ταλαντούχος παίκτες όπως ο Φερναντίνιο και ο Αντριάνο ενώ οι Σρνα και Μπραντάο προσθέτουν εμπειρία στην ομάδα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για το Μιρτσέα Λουτσέσκου ο οποίος έχει γίνει δέκτες δρυμίτατων κριτικών με αφορμή τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Οι Ουκρανοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο σημερινό ματς, θεωρώντας το κομβικό για την πορεία τους στην διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα βλέπουν την κορυφή με τα κυάλια και τους έχει απομένει ο στόχος της Ευρώπης. Πιστεύω πως αγωνιζόμενοι εντός έδρας μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα σε μια Μπαρτσελόνα αρκετά ανέτοιμη όπως φάνηκε και στο σαββάτιατικο καταλανικό ντέρμπι (2-1 την Εσπανιόλ). Θα ρισκάρω ποντάροντας 13 ευρώ στο 1Χ σε απόδοση 2.20.

Τέλος, στο ματς Ανόρθωση - Παναθηναϊκός, πολλά θα εξαρτηθούν από την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Τεν Κάτε. Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία των πολλών, ειδικά αν αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας ο Σαριέγκι. Τότε, ο Σοσίν θα είναι πρόβλημα για την πράσινη άμυνα ενώ μην ξεχνάτε πως ούτε ο Γκαλίνοβιτς εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Το γκολ μπροστά θα το βρουν οι πράσινοι. Το θέμα είναι πίσω τι γίνεται...

1 σχόλιο:

Gakos Serafeim είπε...

Kalh h prospateia sou gia to bet blog.Sinexise... Dokimazw kai egw tis dynameis mou stis provlepseis, tha dixei... ;)