powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Με μπροστάρη τον Αγκουέρο!

Όπως πολύ εύστοχα επισήμανε κάποιος πριν από λίγες ημέρες, ο εικονιζόμενος ποδοσφαιριστής "μαζί με τον Μέσι κοστίζουν παραπάνω από την Ολυμπιακή Αεροπορία!" Η τιμή στην οποία κοστολογούνται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι (μετά βεβαιότητας) υπερβολική. Είναι, όμως, ενδεικτική του πολύ μεγάλου ποδοσφαιρικού ταλέντου που διαθέτουν.

Mε φόντο την 8άδα του Champions League, η Porto φιλοξενεί την Atletico Madrid του Segio Kun Aguero (21:45, Novasports 4). Οι Πορτογάλοι έχουν το πλεονέκτημα στην σημερινή αναμέτρηση, μετά και το 2-2 του α' αγώνα. Είχαν την τύχη να βρεθούν σε πολύ καλύτερη βραδιά από την παρέα του Αγκουέρο. Είχαν συνάμα την ατυχία να μην το εκμεταλλευτούνε και να δραπετεύσουν από την Μαδρίτη με το διπλό -και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Ο Λισάντρο Λόπεζ απώλεσε πλειάδα σημαντικών ευκαιριών ενώ ο ασταθής Χέλτον φέρει ευθύνη για το 2ο γκόλ των ροχιμπλάνκος. Πάντως, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα παραμένει 21 αγώνες αήττητη και ως εκ τούτου στην κορυφή. Μακροχρόνιοι τραυματίες παραμένουν οι Πέδρο Εμάνουελ, Φουσίλε και Μπενίτεζ.

Αισιοδοξία για ανατροπή της διαμορφωθείσας κατάστασης και πρόκριση στον επόμενο γύρο επικρατεί στο στρατόπεδο της Ατλέτικο. Οι Ισπανοί προέρχονται από πολύ καλή (εκτός έδρας) εμφάνιση κόντρα στην μισητή συμπολίτισα Ρεάλ. Αν ο Αργεντίνος ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα έφευγαν και με το τρίποντο της νίκης. Παρα ταύτα, υπάρχει προβληματισμός για την αμυντική αστάθεια της ομάδας. Αν και η αλήθεια είναι ότι στερούνται ποιότητας και εναλλακτικών λύσεων στα μετ' όπισθεν. Εν αντιθέσει με την επιθετική γραμμή η οποία μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Ο Σεϊταρίδης έμεινε εκτός αποστολής και πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου, μετά την κάκιστη εμφάνιση που πραγματοποίησε με αντίπαλο την Πόρτο. Παρέα θα του κάνουν οι τραυματίες Μπανέγκα και Λουίς Γκαρσία.

Πολύ δύσκολο ματς κυρίως για την Πόρτο, κατά την γνώμη μου, η οποία τα τελευταία χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια στα εντός έδρας ευρωπαϊκά της ματς. Οι δράκοι δυσκολεύονται πολύ να κερδίσουν στην έδρα τους (4 ισοπαλίες και 1 ήττα στο φετινό πρωτάθλημα). Σας θυμίζω πως πέρυσι δεν μπόρεσε να κερδίσει μπροστά στο κοινό της την (μέτρια) Σάλκε και αποκλείστηκε στα πέναλντι. Αντιθέτως, το σημερινό παιχνίδι ταιριάζει απόλυτα στους Ισπανούς. Διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ορθολογικό προσανατολισμό στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. Προτείνω πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης στο 3.40 και ποντάρω 10 ευρώ. Δεν πηγαίνω στο 2 της Ατλέτικο καθώς θεωρώ πολύ πιθανό το ματς να λήξει ισόπαλο με το ίδιο σκορ και να οδηγηθούμε στην παράταση. Μου αρέσει ιδιαίτερα ως σενάριο και θα το τιμήσω ποντάροντας 5 ευρώ στο ακριβές σκορ 2-2 που πληρώνει 18!

Δεν υπάρχουν σχόλια: