powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

...στη Β' Εθνική!

Όλα έχουν τελειώσει. Μετά από 33 χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής, ο ΟΦΗ θα ακολουθήσει τον Θρασύβουλο και τον Πανσερραϊκό στην δεύτερη κατηγορία. Και στα υπόλοιπα μέτωπα του πρωταθλήματος (πλην της 5ης θέσης), τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει. Οι ιθύνοντες της Superleague οφείλουν να προβληματιστού. Οι τελευταίες αγωνιστικές της Superleague είναι πλέον αδιάφορες της σεζόν. Το οξύμωρο στην όλη διοργάνωση είναι πως χωρίς την διεξαγωγή των (ανώφελων) μπαράζ το πρωτάθλημα θα είχε αυτή τη στιγμή πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Υπό το πρίσμα του υποβιβασμού, ο άλλοτε κραταιός ΟΦΗ υποδέχεται τον Πανθρακικό (20:00, Novasports 6), την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα της Κρήτης λίγο έλειψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική καθίζηση της ΑΕΚ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και τις αλχημείες του Μπάγεβιτς, ο ΟΦΗ έχασε αρκετές ευκαιρίες για να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως, η γενική εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Η ευθύνη βαρύνει τον προπονητή Γιάννη Ματζουράκη ο οποίος είναι απορίας άξιον γιατί επιμένει να αμύνεται στην σέντρα και με (ανορθόδοξο) τεχνικό οφσάιντ! Οι 9 βαθμοί που χωρίζουν την ομάδα της Κρήτης από τον Λεβαδειακό, καθιστά την παραμονή μακρινό όνειρο. Οι συνήθεις τραυματίες Ισά, Κουνενάκη, Πίτσο και Ταραλίδη, αλλά και ο άρρωστος Μανούσος έμειναν εκτός αποστολής.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία του Πανθρακικού ο οποίος εντυπωσίασε
με τις εμφανίσεις του στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Η ομάδα της Θράκης διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ με βάθος στον πάγκο και ποιότητα στην επίθεσή του (Ριέρα, Ντιαλό). Πριν από μία εβδομάδα, η νίκη επί του Πανσερραϊκού κλείδωσε την παραμονή της ομάδας στην Superleague και κατέστησε τα εναπομείναντα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Εμίλιο Φερρέα θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και την επόμενη χρονιά ενώ γίνεται προσπάθεια να ανανεωθεί από τώρα ο δανεισμός βασικών παικτών, όπως ο Ντιαλό. Ο Ισπανός τερματοφύλακας Ρόκα επανέρχεται στην αποστολή της ομάδας καθώς αθωώθηκε από την κατηγορία χρήσης αναβολικών ουσιών. Εκτός αποστολής για το αποψινό ματς έμειναν οι Αγγελόπουλος (τιμωρημένος), Τροΐζε και Δανίδης.

Νίκη μοναχά για το πρεστίζ της ομάδας και τον εγωϊσμό τους, θα επιδιώξουν οι παίκτες του ΟΦΗ. Ο στόχος της παραμονής έχει χαθεί. Η ομάδα στερήθηκε ποιοτικών επιλογών, πλην των Πόποβιτς και Σίμιτς οι οποίοι ξεχωρίζουν σαν την μύγα μές στο γάλα... Ο Ματζουράκης δεν έχει βάλει μυαλό και παρατάσσει την ομάδα με το ίδιο ανορθόδοξο σύστημα. Ο πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις Πάνθραξ μπορεί να διαλύσει εύκολα την ανύπαρκτη άμυνα των Κρητικών με αιχμή τον Ντιαλό. Χωρίς άγχος οι Θρακιώτες, βαρύ το κλίμα για τους Κρητικούς. Προβλέπω μια ακόμη εντός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ. 2 του Πανθρακικού με απόδοση 3.90 και 10 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: