powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ο πρίγκηπας Ντούσκο!

Ο αναμορφωτής της ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κοουτσάρει ομάδες στην χώρα μας εδώ και 20 χρόνια και παραμένει ακόμη και τώρα εκ των κορυφαίων προπονητών. Ο Γιώργος Δώνης του παρέδωσε μια ομάδα συνοθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ο Μπάγεβιτς τον διαδέχτηκε, έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε με τους παίκτες του. Η σημερινή εικόνα της ΑΕΚ κάνει και τους πιο απαισιόδοξους φιλάθλους της να πιστεύουν πως θα δουν κάτι καλύτερο την επόμενη σεζόν. Αν και χρειάζονται πολλές καλές μεταγραφές για να καλυφθούν οι αδυναμίες της ΑΕΚ και να διεκδικήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Μετά το επιβλητικό 5-1 επί του Πανσερραϊκού, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ (19:00, Novasports 1). Πλέον, η διαφορά της από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ έχει περιοριστεί στους 3 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν και οι τρεις διεκδικητές της 2ης θέσης θα ξεκινήσουν από την ίδια βαθμολογική βάση. Η ΑΕΚ έχει καλύψει το χαμένο έδαφος ενώ υπάρχει και ο στόχος του κυπέλλου Ελλάδος. Με τους Τζιμπούρ, Σκόκο και Μπλάνκο να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση φιλοδοξούν στο σημερινό ματς να πετύχουν μια άνετη νίκη. Θέση στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Παντελής Καφές μετά από ένα μήνα απουσίας και να πλαισιώσει τους Πελετιέρι, Ενσαλίβα στο κέντρο. Ο Σωτήρης Κυργιάκος επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας ίσως βρεθεί ο ισπανός Χουανφράν. Δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3 ο Ντούσκο, με την δύναμη πυρός να βρίσκεται στην τριπλέτα της επίθεσης.

Στην Β' εθνική βρίσκεται ήδη ο ΟΦΗ μετά και την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τον Λεβαδειακό. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το ρόστερ των Κρητικών ήταν ίσως το χειρότερο της κατηγορίας και η διοίκηση της ομάδας δεν φρόντισε να το ενισχύσει με ποιοτικούς παίκτες. Ευθύνες έχει και ο Γιάννης Ματζουράκης που δεν διαχειρίστηκε καλά τα κρίσιμα τελευταία ματς. Οι 5 τελευταίες αγωνιστικές μοιάζουν πλεόν διαδικαστικού χαρακτήρα για την ομάδα του Ηρακλείου η οποία ταλαιπώρησε φέτος το ποδόσφαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ματζουράκη ο οποίος διανύει τις τελευταίες του μέρες στον πάγκο του ΟΦΗ. Οι Ισά, Σουλεάπ, Σφακιανάκης, Κοτσόφσκι,Βενέτης και Πίτσος έμειναν εκτός αποστολής είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω καρτών.

Ο ΟΦΗ έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί και η ομάδα είναι υπό διάλυση. Οι κρητικοί δεν μπορούν να απειλήσουν την ανεβασμένη ΑΕΚ, πόσο μάλλον όταν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός και ο Λεβαδειακός. Η ΑΕΚ έχει βρει έναν καλό ρυθμό στο παιχνίδι της και θέλει να πετύχει την 6η συνεχόμενη νίκη της. Αναμένω άνετη επικράτηση της ΑΕΚ επί ενός ανύπαρκτου αντιπάλου. 1 της ΑΕΚ με ασιατικό handicap (-1&-1.5) σε απόδοση 2.01 και νίκη με 2 γκολ και πάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: