powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Χωρίς άγχος...

Μετά και τον αποκλεισμό από την Βιγιαρεάλ στο Τσου-Λου, ο Παναθηναϊκός στρέφει το ενδιαφέρον του στον πρωτάθλημα και τον εναπομείναντα στόχο της 2ης θέσης. Τα play off που θα κρίνουν ποιος θα συμμετέχει το καλοκαίρι στα προκριματικά των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αργούν όμως ο Τεν Κάτε και οι παίκτες έχουν ανάγκη από καλές εμφανίσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Θρασύβουλος που υποδέχεται στο γήπεδο της Φυλής τον Παναθηναϊκό (19:00, Novasports 1) δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο εδώ και αρκετά ματς. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται δίχως να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση. Ο σημερινός αγώνας αποτελεί ευκαιρία για τον Τσιώλη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά που έχουν όρεξη να παίξουν μπάλα. Ιδιαίτερα, όταν ο αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός. Οι 13 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής αποτελεί μια από τις χαμηλότερες συγκομιδές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε, ένα έξτρα κίνητρο θα είναι να τερματισούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο σύνολο βαθμών. Ο γερόλυκος Δημήτρης Μαυρογενίδης θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το σημερινό ματς. Ο κ. Τσιώλης αναμένεται να εμπιστευτεί ένα κράμα έμπειρων (Άλβες, Ουέλιγκτον, Χλωρός) και νέων παικτών (Σερέπας, Βασιλείου, Ασημάκης) για την βασική ενδεκάδα του Θρασύβουλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία με πιθανή νίκη να περάσει τον ΠΑΟΚ που έμεινε στην λευκή ισοπαλία με την Λάρισα και να μείνει μόνος του στην δεύτερη θέση. Πολλές αλλαγές θα πραγματοποιήσει ο Χεν Τεν Κάτε, ως συνήθως, στο αρχικό σχήμα. Οι Μάντζιος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ και Καραγκούνης που αγωνίστηκαν βασικοί απέναντι στηνη Βιγιαρεάλ αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμών από την αποστολή της ομάδας. Ο Ολλανδός τεχνικός θα δώσεις ευκαιρίες στον ξεχασμένο Μάτος και στους φέρελπεις Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο, Πετρόπουλο και Νίνη. Η φετινή χρονιά των πρασίνων θυμίζει σε αρκετά σημεία την περυσινή. Πλήρως αποτυχημένη στις εγχώριες διοργανώσεις με την φετινή ομάδα, όμως, να έχει να επιδείξει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Αν και απο εδώ και μπρος, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα υπάρχει σχετικά με τα μεταγραφικά και το θέμα του γηπέδου. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης θα περάσει στο περιθώριο...

Αγώνας χωρίς άγχος και για τις δύο ομάδες. Ο Θρασύβουλος έχει υποβιβαστεί αμαχητί και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός των εγχώριων στόχων του για μια ακόμη χρονιά. Οι πολλές αλλαγές στις ενδεκάδες των δύο ομάδων θα φέρουν ένα ανοιχτό και χαλαρό παιχνίδι. Αυτό υποδηλώνει και η σύνθεση που ετοιμάζει ο Τεν Κάτε με πλήθος επιθετικογενών ποδοσφαιριστών να βρίσκονται στην 11άδα. Ο Θρασύβουλος θα το παλέψει το ματσάκι αλλά πιο σίγουρη επιλογή σε ένα τέτοιο ματς δίχως σοβαρό κίνητρο και για τους δύο, φαντάζουν τα πολλά γκολ. Επιλέγω το over 2.5 goals στο 2.08 με 11 ευρώ ποντάρισμα και περιμένω από τους πιτσιρικάδες να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: