powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η μεγάλη «κυρία»!

Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει αποκτήσει λίγη από την παλιά αίγλη του. Ο ερχομός του σταρ Μουρίνιο και η μεταγραφική ενίσχυση των Μίλαν και Γιουβέντους έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην Serie A. Μπορεί η Ίντερ να έχει καπαρώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την 1η θέση, όμως η Γιούβε βρίσκεται σε απόσταση 7 βαθμών εποφθαλμιώντας την πρωτιά της.

Στο σημαντικότερο ματς της 29ης αγωνιστικής, η Roma υποδέχεται την Juventus (21:30, Novasports 1). Αμφότερες αποκλείστηκαν στην φάση των 16 του Τσου Λου και πλέον ασχολούνται με τις υποχρεώσεις τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το φετινό σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι απέχη αρκετά από την ομάδα που θαυμάσαμε τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η απόδοση πολλών βασικών παικτών (Τότι, Περότα, Ντε Ρόσι) κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ οι μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα. Το πολύ καλό ντεμαράζ της ομάδας στον 2ο γύρο, την έχει οδηγήσει μόλις 2 βαθμούς μακριά από την 4η θέση που κατέχει εδώ και καιρό η Genoa. Ως εκτούτου, οι Ρωμαίοι αισιοδοξούν πως θα πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσου-Λου. Εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια, οι πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών για ένα ακόμη ματς. Οι De Rossi, Pizzaro, Motta και Diamoutene είναι τιμωρημένοι ενώ λόγω τραυματισμών δεν θα αγωνιστούν και οι Cicinho, Cassetti, Juan, Taddei, Aquilani, Totti, Perrotta.

Ο Claudio Ranieri και οι παίκτες του έχουν εξασφαλίσει τον αυτονόητο στόχο δηλ. την έξοδο στο Τσου Λου. Με την Μίλαν να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η δεύτερη θέση δύσκολα θα χαθεί. Εξίσου δύσκολα όμως θα καταφέρει και να εκθρονίσει την Ίντερ του Μουρίνιο από την κορυφή. Η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση (βλ. Diego), αν θέλει να ανακτήσει τα σκήπτρα στο σκουντέντο. Η βάση υπάρχει, με τον γερόλυκο Del Piero να πραγματοποιεί άλλη μια καταπληκτική χρονιά και τον Amauri να έχει κάνει ήδη απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να έρθει στο Τ0ρίνο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας. Ομοίως και για τους Zanetti, Camoranesi, Sissoko, Legrottaglie.

Οι πολλές απουσίες των Ρωμαίων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στο Σπαλέτι για τον αποψινό
αγώνα. Χωρίς τον Ζουάν και με τον μέτριο Μεξές να βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, η άμυνα των γηπεδούχων αναμένεται να εμφανιστεί ιδιαιτέρως προβληματική. Τα δύο βασικά αμυντικά χαφ της ομάδας δεν αγωνίζονται (De Rosi, Perrota), οπότε η αμυντική δυσλειτουργία διογκώνεται. Ο ταχύτατος Iaquinta συνεπικουρούμενος από τους έμπειρους μπαλαδόρους Nedved και Del Piero και την καλή παράδοση (αήττητη στο Ολύμπικο από το 2003) μπορεί να αναστατώσει τη Ρόμα και να δώσει την νίκη στους φιλοξενούμενους. Καταλήγω στο 2 της Juventus στην τιμή του 2.60 και ποντάρω 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: