powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ντέρμπι ενόψει Champions League!

Ήσσονος σημασίας το σημερινό ντέρμπι της Μαδρίτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μειώσει την διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους 4 βαθμούς και θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί το οποίο έχει φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες! Η φιλοξενούμενη Ατλέτικο Μαδρίτης κυνηγάει την 4η θέση, ευρισκόμενη 3 βαθμούς πίσω, ώστε να αγωνιστεί και την επόμενη χρονιά στο Τσου-Λου. Και εκτός των άλλων, μεσοβδόμαδα δίνουν και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι κρίσιμα ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο Santiago Bernabeu, η Real Madrid υποδέχεται την Atletico Madrid (21:00, Novasports 1) σε ένα ματς το οποίο προμηνύεται ιδιαιτέρως συναρπαστικό. Η επιθετική φύση της Ρεάλ δεν μπορεί να δαμαστεί, ειδικά όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της και αυτό πολλές φορές της έχει στοιχίσει... Το εκπληκτικό ντεμαράζ των Μαδριλένων έχει αναγάγει το πρωτάθλημα (που έμοιαζε τελειωμένη υπόθεση) σε εφικτό στόχο για την Ρεάλ. Αν και ομολογουμένως, το αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν πολύ εύκολο και ευνοούσε μια πιθανή αντεπίθεση στην υπόθεση τίτλος. Ο Χουάντε Ράμος έχει συμμαζέψει το συνοθύλευμα που άφησε πίσω του ο Μπέρντ Σούστερ, αν και οι αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας, κυρίως στην άμυνα, παραμένουν ορατές. Για παράδειγμα, θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας διεκδικεί ο Μετζέντλερ! Αποδυναμωμένη στο δημιουργικό τομέα θα εμφανιστεί και σήμερα η Ρεάλ, καθώς ο Σνάιντερ είναι τιμωρημένος (μαζί με τον Πέπε) ενώ ο Γκάγκο και ο Ρομπέν ως συνήθως νιώθουν ενοχλήσεις και θα προφυλαχτούν ενόψει της ρεβάνς με την Λίβερπουλ... Τραυματίες παραμένουν και οι Φαν Νίστελροι, Ντιαρά.

Στην Ατλέτικο, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγκουέρο, που σκόραρε δις, οι ροχιμπλάνκος ανέβηκαν στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οι γκρίνιες δεν λείπουν καθώς είναι ακόμη νωπή η μέτρια εμφάνιση που οδήγησε στο 2-2 με την Πόρτο και έκανε την υπόθεση-πρόκριση στους 8 πολύ δύσκολη. Ο προσωρινός προπονητής Αμπέλ Ρεσίνο προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να επιτύχει η ομάδα όλους τους στόχους της. Στο σημερινό ματς, θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του καθώς ο βασικός δεξιός μπακ Περέα και ο εξτρέμ Λουίς Γκαρσία επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας. Άκρως επιθετική θα παραταχθεί η Ατλέτικο στο Μπερναμπέου με τους Φορλάν-Αγκουέρο στην επίθεση και τους Ροντρίγκεζ-Σιμάο στα άκρα.

Θεωρώ ότι η Ρεάλ θα έχει περισσότερο το μυαλό της στην τιτανομαχία της Τρίτης με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Ο επαναληπτικός για το Τσου-Λου έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Μαδριλένους και γιαυτό το λόγο ο Ράμος θα προφυλάξει αρκετούς παίκτες (Γκάγκο, Ρομπέν). Η Ατλέτικο έρχεται με φόρα από την νίκη της επί της καλύτερης ομάδας του πρωταθλήματος. Οι αμυντικές αδυναμίες και των δύο ομάδων είναι πολλές. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η Ατλέτικο, κατά την γνώμη μου, διαθέτει καλύτερη ποιότητα στην επίθεσή της από την Ρεάλ. Με αντίπαλο τον Μετζέντλερ και τον αργό Καναβάρο, ο Αγκουέρο και οι συναυτό μπορούν να πάρουν την νίκη, μετά από 10 χρόνια ανομβρίας στο Μπερναμπέου. Ρισκάρω στο 2 με απόδοση 5 της Ατλέτικο Μαδρίτης (10 ευρώ ποντάρισμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: