powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Διπλό πρόκρισης!

Ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στην βαρετή ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα φαντάζουν οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων για το προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Το ενδιαφέρον στον όμιλο της εθνικής μας είναι πολύ μεγάλο. Ομοίως και για τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που διεξάγονται σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Πάντως, οι διπλές αναμετρήσεις με το Ισραήλ (οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Ηράκλειο Κρήτης την Τετάρτη) θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τι μέλλει γενέσθαι με τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Γιατί; Μετά τους Ισραηλινούς και τους Ελβετούς, το χάος...

Στο Τελ Αβίβ, το Ισραήλ υποδέχεται την Ελλάδα για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου (20:00, MEGA).
Οι Ισραηλινοί, γνωστοί για την αλαζονία τους, θα παραταχθούν με επιθετικό προσανατολισμό και μοναδικό στόχο την νίκη. Όπως και με την Ελβετία, όπου λίγο έλειψε να ηττηθούν και να μείνουν ουσιαστικά από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης ενός εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου. Το παιχνίδι του Ισραήλ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ορέξεις του Μπεναγιούν, του τεχνίτη άσου της Λίβερπουλ. Αφελής ομάδα η οποία αρέσκεται στο να υπερεκτιμά τις δυνατότητές της. Ο (άγνωστος) ομοσπονδιακός προπονητής Ντρορ Καστάν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Γιόσι Μπεναγιούν και (λογικά) λόγω ελλείψεως εναλλακτικών λύσεων θα τον εμπιστευτεί στην βασική ενδεκάδα. Ο βετεράνος πορτιέρο Αουάτ και ο στοπερ της Πρέμιερ Λιγκ Μπεν Χαϊμ ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους βασικούς.

Στην αντίπερα όχθη, η εθνική μας ομάδα θα κληθεί να καλύψει μια σημαντική απουσία στην βασική της ενδεκάδα. Ο Κώστας Κατσουράνης δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς λόγω τιμωρίας. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Όττο Ρεχάγκελ θα εμπιστευτεί ως αντικαταστάτη του τον (εσχάστως Γερμανό) Τζιώλη. Εξάλλου, οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Στο τελευταίο ματς, η εντός έδρας ήττα από την Ελβετία έκοψε την φόρα των διεθνών μας. Μια ήττα η οποία μπορούσε κάλλιστα να έχει αποφευχθεί, αν οι παίκτες ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Η ισοπαλία μας βόλευε αλλά θελήσαμε να κυνηγήσουμε (λανθασμένα) την νίκη. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς θα παρατάξει την ομάδα μας ο Γερμανός και πολλά χαφ στο κέντρο. Η συνήθης τακτική που ακολουθεί στους δύσκολους εκτός έδρας αγώνες.

Ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα θα ρίξει ο Ρεχάγκελ, ύστερα και από την σφαλιάρα από τους Ελβετούς. Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να περιορίσει τα επιθετικά ατού των Ισραηλινών και να χτυπήσει με ένα γκολ στις αντεπιθέσεις. Τέτοια εκτός έδρας ματς όπως το σημερινό ταιριάζουν στην εθνική μας. Οι Ισραηλινοί είναι αφελείς και θα βγουν αλόγιστα μπροστά στην επίθεση για να πάρουν την νίκη. Αν οι Χαριστέας, Γκέκας εκμεταλλευτούν τα αμυντικά τους κενά, θα φύγουμε με τους 3 βαθμούς από το Τελ Αβίβ. Διαθέτουμε και την εμπειρία και την ποιότητα για να το κάνουμε. Καταλήγω στο 2 της Ελλάδας με απόδοση 3.20 και ποντάρω 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: