powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Tέλος... δίχως τέλος!


Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα σε συλλογικό επίπεδο σε όλη την ευρώπη με την ολοκλήρωση του ισπανικού και ιταλικού πρωταθλήματος. Ύπαρχει βέβαια μια μικρή εκκρεμότητα: ο τελικός του Τσου Λου μεταξύ Τσέλσι και Μαν Γιου, την Τετάρτη το βράδυ. Όμως η ποδοσφαιρική σεζόν δεν τελειώνει ούτε τότε αφού αρχές Ιουνίου ξεκινάει το Εuro 2008. Χτες πιστεύω πως σταθήκαμε πολύ άτυχοι καθώς ο Ολυμπιακός και ο Άρης (τελικό σκορ 2-0) έχασαν σωρεία ευκαιριών για να επιβεβαιώσουν το οveraki που είχα προτείνει.

Στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Μαγιόρκα υποδέχεται την Σαραγόσα (19:00) σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και θέλουν να την εξαργυρώσουν με την έξοδό τους στο κύπελλο Ουέφα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γκελάρει η Σανταντέρ που βρίσκεται στην 6η θέση με 1 βαθμό περισσότερο. Οι νησιώτες βασίζονται στους πολύ καλούς επιθετικούς Γκουιζά και Αράνγκο που έχουν πετύχει συνολικά 38 γκολ! Την προηγούμενη αγωνιστική, πήραν την νίκη επί της Μπάρτσα με μια επική ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Απουσίες δεν υπάρχουν για τον Μανθάνο που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Από την άλλη μεριά, η Σαραγόσα βρίσκεται με την θηλιά στο λαιμό. Είναι στην 18η θέση και χρειάζεται πάση θυσία την νίκη, αν θέλει να αγωνίζεται και του χρόνου στην ίδια κατηγορία.
Μια πολύ κακή χρονιά ολοκληρώνεται για την ομάδα της Σαραγόσα και μένει να δούμε αν θα τελειώσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι μετριές μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού και οι συχνές αλλαγές προπονητών οδήγησαν την ομάδα στον γκρεμό... Οι δυο βασικοί ακραίοι μπακ Παρέδες και Ντιόγκο είνα τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν. Ολιβέιρα, Μιλιτο, Σέρχιο Γκαρσία και Αϊμάρ θα απαρτίζουν την άκρως επιθετικογενή ενδεκάδα των φιλοξενούμενων.

Η Σαραγόσα έχει παρουσιάσει κάκιστη εικόνα όλη την χρονιά και δεν περιμένω να μεταμορφωθεί τώρα. Εν αντιθέσει με το σύνολο του Μανθάνο που έχει αποδώσει και καλή μπάλα σε αρκετά ματς. Γιαυτό και εγώ θα στηρίξω την πιο οργανωμένη Μαγιόρκα στον 1 του 2.50 με 20 ευρώ, και θα στείλω την Σαραγόσα στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν.

Το άλλο ματς της ημέρας που κεντρίζει το στοιχηματικό μου ενδιαφέρον είναι ο τελικός κυπέλλου Πορτογαλίας, Πόρτο - Σπόρτινγκ (19:00). Η ομάδα του Φερέιρα κατέκτησε το πιο ξεκούραστο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών έχοντας διαφορά 14 πόντων από την δεύτερη Σπόρτινγκ. Η Πόρτο διαθέτει την καλύτερή της ομάδα στην μετά Μουρίνιο εποχή και αδίκησε τον εαυτό της όταν αποκλείστηκε στους 16 του Τσου Λου από την Σάλκε. Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη πορεία. Σήμερα, θέλει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στους εγχώριους θεσμούς κατακτώντας και το κύπελλο. Μοναδική απουσία ο Μποσίγκουα ο οποίος αποτελεί ήδη παίκτη της Τσέλσι έναντι 20 εκ ευρώ.

Στην Λισσαβώνα, υπάρχει ικανοποίηση καθώς η ομάδα με ένα εντυπωσιακό σερί στη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος (7 νίκες σε 8 αγώνες) εξασφάλισε την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσου Λου. Μετά από έναν αγωνιώδη ημιτελικό, πήρε την πρόκριση νικώντας την Μπενφίκα με 5-3 και τώρα θέλει να πανηγυρίσει μετά από χρόνια την κατάκτηση ενός τροπαίου. Πολύ μεγάλη απώλεια η απουσία του Λιέντσον, καλύτερου επιθετικού και ηγετική μορφή της ομάδας.

Η Πόρτο είναι ανώτερη ομάδα, πιο πλήρης σε όλες τις γραμμές και με παίκτες υψηλής ποιότητας όπως ο Κουαρέσμα και ο Λισάντρο Λόπεζ μπορεί να επιβληθεί άνετα της Σπόρτινγκ που είναι περισσότερο ομάδα ρυθμού. 1, λοιπόν, της Πόρτο στο 2.10 με άλλα 20 ευρώ ποντάρισμα.

Και μην ξεχνάτε: το τελευταίο στοιχηματικό ραντεβού μας σε συλλογικό -ποδοσφαιρικό- επίπεδο είναι την Τετάρτη με τον μεγάλο τελικό του Τσου Λου! ΒΥΕ!

Υ.Γ.: Ωραία ομάδα παρουσίασε ο Ψευτοέλληνας στον τελικό κυπέλλου. Και όμως δεν ακούγεται κουβέντα... Αρκετά με την ασυλία του πρίγκηπα...

Υ.Γ.2: Ο Σεγκούρα πήρε νταμπλ! Νο comment!

Δεν υπάρχουν σχόλια: