powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Επιβράβευση!


Όποιος έχει περάσει πολλές ώρες από την ζωή του παρακολουθώντας αγώνες είτε από τηλεοράσεως είτε εντός γηπέδου, μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει μια καλή ομάδα από μια κακή. Η ομαδικότητα, οι όμορφοι συνδυασμοί στην επίθεση, οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια ποιοτική και καλοδουλεμένη ομάδα. Δυστυχώς στην χώρα μας κριτήριο για να κολλήσεις σε μια ομάδα το επίθετο "καλή" ή "επιτυχημένη" πρέπει να κατακτήσει τίτλους, κούπες, διακρίσεις. Οι τίτλοι αποτελούν την επιβράβευση και το επιστέγασμα για την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιά.

Με γνώμονα την παραπάνω λογική, θα ασχοληθώ με τον βραδινό τελικό κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ Βαλένθια και Χετάφε (23:00, Supersport 1). Όπως βλέπετε, οι τελικοί κυπέλλων όλων των ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποιούνται νωρίτερα του καθορισμένου, λόγω του Euro 2008. Οι δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν στην Μαδρίτη και το Βιθέντε Καλντερόν διαγράφουν άκρως αντίθετες πορείες σε απόδοση και αποτελέσματα. Από την μια, η άλλοτε πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια των πολλών επενδύσεων προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από το φετινό στραπάτσο. Η ομάδα παραπαίει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και ο τελικός κυπέλλου είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο της σεζόν. Μπορεί ο Κίκε Φλόρες προ μηνών να απολύθηκε, όμως με την έλευση του μέτριο Ολλανδού τεχνικού Κούμαν τα πράγματα μάλλον πάνε προς το χειρότερο. Η ομάδα δεν έχει ανακάμψει, δεν έχει βρει ταυτότητα και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κέφια του Βίγια.

Στον έτερο μονομάχο της βραδιάς, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την δουλειά του Λάουντρουπ και την εικόνα που δείχνει η ομάδα κατά την πρώτη του χρονιά στην Ισπανία. Αν και η απειρία του φάνηκε στο ματς με την Μπάγερν στους 8 του Ουέφα και στοίχισε στην Χετάφε την πρόκριση. Κατα τα άλλα, το σημερινό έπαθλο και για τις δύο ομάδες -πλην του τίτλου- είναι η έξοδος στο κύπελλο Ουέφα. Απουσίες για την Βαλένθια δεν υπάρχουνε και θα κατέβει πλήρης ενώ η Χετάφε θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νιγηριανού επιθετικού Ούτσε. Η φανέλα της Χετάφε που βλέπετε στην φωτό μπορεί να είναι πιο ελαφριά και από φτερό, όμως ο Λάουντρουπ έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα έχοντας στην διάθεσή του μέτριους παίκτες. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της πολύ καλής φετινής παρουσίας της Χετάφε για αυτό και θα την στηρίξω κόντρα στο συνοθύλευμα του Κούμαν, ποντάροντας 15 ευρώ στο 2 με απόδοση 3.10.

Εν κατακλείδι, την ροή της αναμέτρησης μπορεί να την αλλάξει μοναχά ο καταπλητικός Ισπανός Νταβίντ Βίγια που διανύει, όπως φαίνεται, την τελευταία του χρονιά στην Βαλένθια. Ας ελπίσουμε η απόδοσή του να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα! ADIOS!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.