powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Premier...Greek!!



Τελικά, μήπως έχουμε γίνει και εμείς Αγγλία; Όχι βέβαια. Μην αυταπατάστε. Το ελληνικό πρωτάθλημα, συγκρίνοντάς το με τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, υπολείπεται σε ποιότητα, υποδομές, οργάνωση, διαφάνεια και άλλα πολλά που εν τέλει το μεταλλάσσουν σε μια διοργάνωση μιας τριτοκοσμικής χώρας. Αυτό το οποίο παρατηρώ πως έχει αλλάξει και έχουμε προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι το κίνητρο των ομάδων.

Άλλες χρονιές, η Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν θα χτύπαγαν στα ίσια το ματς και θα άφηναν τους τρεις μεγάλους να ξεπεράσουν με άνεση το εμπόδιο τους. Πλέον, πρέπει να ιδρώσουν πολύ τη φανέλα αν θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Αυτή η αγγλική ομορφιά είναι η μοναδική αλλαγή επί συστάσεως Superleague, η μη ύπαρξη αδιάφορης ομάδας.

Στα Πηγάδια, λοιπόν, διεξάγεται το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής με την Ξάνθη να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:00, ΝΕΤ). Οι Ξανθιώτες, μετά και την ήττα από την Καλαμαριά με 1-0, βρίσκονται και μαθηματικά εκτός πλέι οφ και πρώτης πεντάδας. Η ομάδα του Κεχαγιά στηριζόταν σε μεγάλο ποσοστό στις ορέξεις του Ρατζίνσκι και του Γκρζέλακ. Όταν αυτοί σίγησαν, η ομάδα έμεινε από βενζίνη... Παρόλα αυτά, προς έκπληξη πολλών σήμερα ο Κεχαγιάς θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με αιχμή τον Τόμας Ρατζίνσκι. Στα πλάνα του, δεν συμπεριλαμβάνονται ο χαφ Γκρζέλακ και ο αριστερός μπακ Τζιωρτζόπουλος.
Στην μεριά των Πειραιωτών, υπάρχει ικανοποίηση για την νίκη κόντρα στην Λάρισα έστω και στο 90' όχι όμως και για την πολλοστή κακή εμφάνιση. Το ζητούμενο πλέον είναι οι νίκες που θα τους οδηγήσουν στον τίτλο, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν γίνεται να βελτιωθεί μέσα σε λίγες μέρες. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του Σεγκούρα για το αρχικό σχήμα με τον Ισπανό να προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση των Ραούλ Μπράβο και Μήτρογλου. Πολλά προβλήματα στην άμυνα για τον Σεγκούρα, με τους Άντζα και Πάντο να μην υπολογίζονται ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σίσιτς. Εν κατακλείδι, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 1η θέση κυρίως λόγω τύχης. Το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο δεν πρόκειται να αλλάξει και κόντρα στην πολύ καλή Ξάνθη θα τα βρει σκούρα. Ο ισόβιος πρωταθλητής δεν με πείθει και θα τον κοντράρω στηρίζοντας την Ξάνθη στον 1 με 10 ευρώ στην τιμή του 8.00.

Στην Αθήνα και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα διεξαχθεί ένα επίσης σημαντικό ματς, Παναθηναϊκός-Άρης (19:00, ΕΤ1). Πάντως είναι αλήθεια πως ελάχιστοι φίλοι του Παναθηναϊκού ασχολούνται με το σημερινό ματς. Οι περισσότεροι εξ' αυτών θα βρεθούν το μεσημέρι στο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως για να... προτρέψουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από την διοίκηση της ομάδας. Με τις ευλογίες της ΠΕΚ φυσικά... Το κλίμα, όπως καταλαβαίνετε, είναι τεταμένο και αναμένεται να μεταφερθεί εντός και εκτός γηπέδου. Ο Ζοσέ Πεσέιρο ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, όχι άδικα, μετά την ήττα με 4-1 από τον ΟΦΗ θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Οι Γκονζάλες, Νίλσον και Σαριέγκι θα ξεκινήσουν βασικοί, μετά από αρκετούς αγώνες στο πάγκο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Δημούτσος, Σέριτς, Καρνέζης, Φύσσας, Λεοντίου, Εντόι, Δάρλας και ο τιμωρημένος Τζιώλης. Στο στρατόπεδο του Άρη, μεγαλύτερης σημασίας είναι ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου με το Ατρόμητο, μεσοβδόμαδα, παρά το σημερινό ματς. Ο Ντούσκο αναμένεται να ξεκουράσει κάποιους παίκτες για να τους έχει φρέσκους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι. Εκτός αποστολής έμεινε ο βραζιλιάνος Αμορόσο με τον οποίο φαίνεται να έχει ραγίσει το γυαλί και να μην υπολογίζεται. Το κλίμα θα είναι πολύ βαρύ στο πράσινο στρατόπεδο και αυτό δύσκολα θα ξεπεραστεί ειδικά κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως ο Άρης. Θεωρώ πως μπορεί να χτυπήσει τον ΠΑΟ στις αντεπιθέσεις και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας γιαυτό και θα ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 4.20.

Η προτελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος αναμένεται συναρπαστική. Ας ελπίσουμε να χαρούμε συγκινήσεις και ανατροπές (για καλό θέαμα ούτε λόγος να γίνεται!).

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: