powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008


Ο θεσμός των εκπλήξεων!



Το κύπελλο Ουέφα κατά τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί στην διοργάνωση των εκπλήξεων. Μικρές ομάδες χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία επιζητούν και πολλές φορές πετυχαίνουν την διάκριση μέσω αυτού του θεσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σεβίλλη η οποία χωρίς το παραμικρό ίχνος ευρωπαϊκών διακρίσεων στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ουέφα. Είναι πολύ πιθανό κάτι παρόμοιο να συμβεί και φέτος, καθώς πλην της Μπάγερν οι Φιορεντίνα, Ρέιντζερς και Ζενίτ δεν φτάνουν κάθε μέρα σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Στο διαστημικό γήπεδο Αλιάνσα Αρένα, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Ζενίτ (21:45, MEGA). Μετά από την επεισοδειακή πρόκριση των Γερμανών στα ημιτελικά, πετυχαίνοντας 2 γκολ στο τέλος της παράτασης επί της Χετάφε, καλούνται να αποκλείσουν τους Ρώσους του Ντικ Άντβοκατ. Μέχρι την σημερινή αναμέτρηση, μεσολάβησε ο τελικός του κυπέλλου Γερμανίας όπου βγήκε νικήτρια με 2-1 στην παράταση επί της Ντόρτμουντ πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Οι δύο μακράν καλύτεροι παίκτες της Μπάγερν, Τόνι και Ριμπερί ξελάσπωσαν για πολλοστή φορά την ομάδα και οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου για την σεζόν. Έπεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού διατηρούν διαφορά 10 βαθμών από την δεύτερη Βέρντερ. Μεγάλη απουσία για τους Βαυαρούς ο Λούκα Τόνι που είναι τιμωρημένος ενώ εκτός θα είναι και οι Κλόζε και Άλντιντοπ. Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, υπάρχει η αίσθηση πως η Ζενίτ μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα της κατάκτησης του κυπέλλου Ουέφα της Τσσκα Μόσχα το 2005.
Στο ρωσικό πρωτάθλημα, δεν έχουν κάνει καλή αρχή μετρώντας μόλις 1 νίκη σε 6 παιχνίδια. Όπως γίνεται αντιληπτό, έχουν ρίξει όλο το βάρος στην ευρωπαϊκή τους πορεία μετά και την εύκολη πρόκριση επί της Λεβερκούζεν (4-1, 1-0). Ο ρώσος μπακ Αλεξάντερ Ανιούκοφ αποτελεί την μοναδική απουσία για την ομάδα του ολλανδού προπονητή Άντβοκατ. Η Μπάγερν όλη την χρονιά δεν έχει πείσει κανέναν με την απόδοσή της. Απλά, στην Γερμανία δεν έχει αντίπαλο. Η Ζενίτ έχει καλοδουλεμένη ομάδα και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τις γρήγορες αντεπιθέσεις της. Ρισκάρω στην έκπληξη ποντάροντας 10 ευρώ στο 2 της Ζενίτ στο 8.60.

Καλές γιορτές σε όλους και καλή ξεκούραση σε όσους την έχετε ανάγκη.
ΒΥΕ!

Υ.Γ.: Ο Πεσέιρο ακολουθεί τα βήματα των προκατόχων του. Λάθη, ακατανόητες επιλογές, κανένας έλεγχος των αποδυτηρίων.

Υ.Γ.2: Σε λάθος χρονική στιγμή φορμαρίστηκε η ΑΕΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: