powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Ανάσταση νεκρών!

Τέτοιες εικόνες θα βρείτε πολλές στο διαδίκτυο. Είναι ενδεικτικό του κλίματος και της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα της Κρήτης. Ο λόγος φυσικά είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας. Ο κ. Βατσινάς βρίσκεται σε δεινή θέση και η έξοδος από τα διοικητικά δρώμενα μοιάζεται για τον ίδιο πιο κοντά από ποτέ. Η κατάσταση
που επικρατεί στον ΟΦΗ φέρνει στο νου μου τις περυσινές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό-σε μικρότερη κλίμακα-. Και όπως αντιλαμβανέστε το αγωνιστικό κομμάτι δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα της κρήτης έχει βυθισθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 4 βαθμών.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την τρίτη με 14 βαθμούς Ξάνθη (15:00). Οι γηπεδούχοι χρειάζονται επειγόντως τους βαθμούς της νίκης, για να ξεκολλήσουν από τον τις τελευταίες θέσεις. Ο Φράντισεκ Στράκα βλέπει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια την ομάδα του να παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο εκτός έδρας. Λογικό καθώς δεν διαθέτει παίκτες που να μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Μεγάλο ατού για τους Κρητικούς είναι ο δανεικός από τον Παναθηναϊκό Νταμ Εντόι. Ο Σενεγαλέζος μοιάζει αναγεννημένος και είναι μεχρις στιγμής μακράν ο καλύτερος παίκτης. Σκοράρει, πασάρει, μαρκάρει, κλωτσάει και γενικά δεν μασάει... Πάντως, το ρόστερ της ομάδας δεν είναι σίγουρα για υποβιβασμό. Ποιοτικοί παίκτες υπάρχουν και θα φανεί στην πορεία. Ο ασταθής αμυντικός Πιερ Ισσά θα απουσιάσει από την σημερινή αναμέτρηση.

Οι Ακρίτες βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Ειδικά, εκτός έδρας όπου και παραμένουν αήττητοι με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Απότι φαίνεται, ο Κασναφέρης κάνει καλά την δουλειά του... Το υλικό των φιλοξενούμενων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και η θέση στην οποία βρίσκονται είναι κατά την γνώμη μου πλασματική. Αφήστε που τον τελευταίο καιρό η ΠΑΕ Ξάνθη έχει παραμελήσει το αγωνιστικό σκέλος. Ασχολείται μόνο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα οποία έχει ξεκινήσει μια διαμάχη με την ηγεσία της Σουπερλίγκα. Πολλα τα προβλήματα για τον Γιώργο Παράσχο στο σημερινό ματς. Οι αμυντικοί Παπαδημητρίου, Τζιωρτζόπουλος, Αβεντάνιο, Φεριέ είναι τραυματίες ενώ ο επιθετικός είναι τιμωρημένος.

Με δεδομένο τις απουσίες της Ξάνθης, θεωρώ πως ο ΟΦΗ έχει χρυσή ευκαιρία σήμερα να πάρει το πρώτο του τρίποντο. Με μπροστάρη τον Εντόι, οι Κρητικοί μπορούν να πετύχουν 2-3 γκολ. Η Ξάνθη, όπως πάντα αναμένεται να εμφανιστεί ακίνδυνα επιθετικά. Οι γηπεδούχοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Προσδοκώ αγωνιστική ανάσταση του ΟΦΗ και 1 του 2.54 (10 ευρώ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτός του ΟΦΗ, στις αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται και ο Ηρακλής. Ο γηραιός διαθέτει μια νεανική ομάδα και ένα προπονητή-τον Πεντράθα- με όρεξη για δουλειά. Παρόλα αυτά έπερεπε να περάσουν 6 αγωνιστικές για να πάρει το πρώτο του σημαντικό αποτέλεσμα και αναφέρομαι φυσικά στην ισοπαλία εμ τον Παναθηναϊκό. Σήμερα, ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:00, ΝΕΤ) στο Καυτατζόγλειο. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν ακόμη την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Σε αρκετά ματς στάθηκαν άτυχοι αλλά στα εντός έδρας εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και δικαίως δεν π0ανηγύρισαν κάποιο τρίποντο. Το 4-5-1 με Μάρκες και Αγρίτη δεν πρόκειται να αλλάξει. Μοναδική απουσία για τον ισπανό προπονητή είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Νεό μάλλον θετικό...

Στον ΠΑΟΚ κάνουν από τώρα όνειρα για πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή όμως θα προσγειωθούν ανώμαλα, καθώς οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είναι χαμηλής ποιότητας. Ο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα του πιο συντηρητικά από τον Λεβαδειακό, με μοναδικό προωθημένο τον Μουσλίμοβιτς. Η χρησιμοποίηση και του Μπακαγιόκο, για μένα, θα είναι έκπληξη. Σημαντική η απουσία του Πάμπλο Γκαρσία όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να την συνηθίσει. Ο Ουρουγουανός είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Οι αναπληρωματικοί Μπιζέρα και Αθανασιάδης είναι επίσης τραυματίες.

Θεωρώ πως ο Ηρακλής είναι έτοιμος για την 1η του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανίκητος και στα εκτός έδρας ματς έχει δείξει αρκετές αδυναμίες. Έχει καλή ομάδα αλλά σε καμμία περίπτωση ομάδα πρωταθλητισμού. Σε αυτό το ματς , προσδοκώ ανάσταση του Ηρακλή και 1 του 3 (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: