powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Η Tύχη και άλλες θεότητες...

Κατά την αρχαιότητα, το βασίλειο των θεών αποτελούταν από δώδεκα αθάνατους αλλά με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Πόσο οξύμωρο ακούγεται αυτό; Πέραν της προβεβλημένης δωδεκάδας, υπήρχαν και άλλοι παρατρεχάμενοι οι οποίοι ,σύμφωνα με τις παραδόσεις της εποχής, έκαναν την ζωή των ανθρώπων δύσκολη. Το ποδόσφαιρο έχει τις δικές του θεότητες.Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως ο Δίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ο Ντιέγκο, τότε σίγουρα η Ανόρθωση, στο φετινό Τσου Λου αποτελεί την μετενσάρκωση της θεάς Τύχης, κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης.

Με τη ρέντα της να κρατάει ακόμη, η Ανόρθωση υποδέχεται στο ΓΣΠ την Βέρντερ Βρέμης (21:45, Novasports 1). Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, οι γηπεδούχοι με πιθανή σημερινή τους νίκη προκρίνονται λογικά στους 16 της διοργάνωσης. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα στο Μιλάνο. Αν διαβάσετε προσεκτικά το ροστερ της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, θα αναφωνήσετε: ΠΩΣ;;; Φρούσος, Δέλλας, Μπεκιάι, Σκοπελίτης είναι μερικοί από τους βασικούς της παίκτες. Ο Τιμούρ ακόμη και σε αυτή την ηλικία είναι καλύτερος... Όταν όμως έχεις μια καλή αμυντική λειτουργία και αρκετή τύχη, μπορείς να φτάσεις μακριά, πιο μακριά και από εκεί που βλέπεις... Άμυνα και αντεπιθέσεις η συνταγή για την Ανόρθωση που θα στερηθεί των υπηρεσιών των Πάουλο Κόστα, Μπεκιάι και Μπαρτόν.

Η Βέρντερ πάει από το κακό στο χειρότερο. Μετά και την τελευταία αγωνιστική, κατρακύλησε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει τόσο κακή ομάδα. Έχει όμως τόσο κακή άμυνα. Δεν ενισχύθηκε ούτε φέτος σε αυτές τις θέσεις (όπως και ο Παναθηναϊκός) και το πληρώνει. Βέβαια, η κατρακύλα της ομάδας του Σάαφ οφείλεται και στην κακή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο Ντιέγκο, φυσικά. Όλα περνάνε από τα βραζιλιάνικα πόδια του. Με αυτόν ντεφορμέ και την άμυνα να μπάζει, η Βέρντερ γίνεται εύκολη λεία για τον αντίπαλο. Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Σανόγκο καθώς και οι Φρίτς, Μποένις.

Ματς με μεγάλο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Η Ανόρθωση έχει στο πλευρό την τύχη και το πλεονέκτημα της έδρας ενώ η Βέρντερ την εμπειρία από τέτοια ματς και την κλάση ορισμένων παικτών της. Διακρίνω μια ισορροπία. Θα αποφύγω το over που έχει φορτωθεί από όλο τον πλανήτη και θα ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.70. Αποτέλεσμα που δεν θα αφήσει κανέναν ικανοποιημένο. Βολεύει όμως το τριφύλλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: