powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Οι αετοί πετούν πιο ψηλά!

Τώρα το βάρος πέφτει στον Ολυμπιακό. Μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο επί της Ίντερ, το σημερινό ματς για τους ερυθρόλευκους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα του ενός επηρεάζουν τον άλλον. Η πίεση του κόσμου θα είναι μεγάλη. Και βέβαια ας μην λησμονούμε το κακό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Στο γεμάτο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στα πλαίσια του κυπέλλου Ουέφα την αναγεννημένη φέτος Μπενφίκα (21:45, ΑΝΤ1). Η ήττα απέναντι στην Γαλατασαράι στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου εμφάνισε τις αδυναμίες της ομάδας που τόσο καλά κρύβονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η άμυνά της είναι πολύ αργή, τα ακραία μπακ αμύνονται κατά συνθήκη και η απουσία ενός καθαρόαιμου αμυντικού χαφ στο κέντρο παραμένει μεγάλο πρόβλημα για τον Βαλβέρδε. Η ενδεκάδα του Καυτατζογλείου δεν θα αλλάξει. Άλλωστε οι επιλογές είναι περιορισμένες, δεδομένων και των τραυματισμών των Τοροσίδη, Στολτίδη, Λεονάρντο. 4-5-1 για τον Ισπανό coach που φοβάται τους καλούς επιθετικούς των Πορτογάλων.

Με το δίκιο του, θα έλεγα... Η Μπενφίκα πραγματοποίησε καλές μεταγραφές γεγονός το οποίο οι περισσότεροι αγνοούν. Παίκτες της ποιότητας του Ρέγιες, του Σουάζο και του Κατσουράνη δεν βρίσκεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια, αν τους αποκτούσε το καλοκαίρι θα ακούγαμε υπερβολές του στυλ "το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δικό μας" και άλλα τέτοια γλαφυρά. Πάντως, οι αετοί της Λισσαβώνας δείχνουν ικανοί, μετά από αρκετά χρόνια, να πάρουν τα ηνία του πρωταθλήματος από την Πόρτο. Υπενθυμίζω πως με 21 βαθμούς βρίσκονται στην 2η θέση (1 πίσω από την έκπληξη Λεϊσόες) και δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την ήττα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσληψη του Κίκε Φλόρες. Επιτέλους και μια καλή επιλογή στην θέση του προπονητή. Απόντες για το σημερινό ματς οι Λουιζάο και Αϊμάρ.

Φέρτε στο νου σας τα ευρωπαϊκά ματς του φετινού Ολυμπιακού. Τραγικές εμφανίσεις συνοδευόμενες και από άσχημα αποτελέσματα. Δεν με ξεγελάει η καλή εμφάνιση επί του Ηρακλή. Οι ελληνικές ομάδες δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης. Η ποιότητά τους είναι χαμηλή. Οι αδυναμίες του θα φανούν στο σημερινό ματς. Νούνο Γκόμεζ, Σουάζο και Ρέγιες μπορούν να σμπαραλιάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού. 2 ασυζητητί ειδικά στην απόδοση του 4.20 με 10 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: