powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ντέρμπι με γκολ!

Ένας από τους πολλούς άγραφους κανόνες του ποδοσφαίρου ορίζει πως στα ντέρμπι το θέαμα συνήθως είναι φτωχό. Τα γκολ που σημειώνονται είναι λίγα. Το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη σημασία και εως εκτούτου οι ομάδες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές. Στην σημερινή αγωνιστική αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει...

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:00 , ΝΕΤ) στο σημαντικότερο παιχνίδι για την 10η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Με νίκη, οι ερυθρόλευκοι θα αποσπαστούν 7 και 8 βαθμούς από ΠΑΟ και ΑΕΚ, παίρνοντας μια σημαντική διαφορά ασφαλείας. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει εμφανίσει μέχρι στιγμής καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το Καραισκάκη όμως, όπου διατηρεί το απόλυτο, είναι το μεγάλο του όπλο και το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρον. Ο Κοβάσεβιτς θα βρεθεί στην ενδεκάδα στην θέση του απογοητευτικού Μπελούτσι ενώ ο Άντζας θα αποτελέσει τον συνοδοιπόρο του Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Μετά από πολλά χρόνια, ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται αρκετά ανταγωνιστικός απέναντι στις ομάδες της Αθήνας. Οι καλές μεταγραφικές επιλογές του Βρύζα (Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς) έδωσαν ποιότητα στην ομάδα. Εφικτός στόχος φαντάζει για τους Θεσσαλονικείς η δεύτερη θέση, ιδιαίτερα με τα χάλια που παρουσιάζουν οι συνήθεις ύποπτοι της Αθήνας. Ο Δάρλας είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί ενώ ο Κονσεισάο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό θα βρεθεί λογικά στον πάγκο.

Με Μουσλίμοβιτς και Μπακαγιόκο ο δικέφαλος του Βορρά μπορεί να σκοράρει στο Καραϊσκάκη. Να πάρει αποτέλεσμα μου φαίνεται δύσκολο... Ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πιο επιθετικός εκτός έδρας και ο Ντάρκο θα βοηθήσει στο επιθετικό πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα. Καταλήγω στο over 2.5 goals του 2.36 και 12 ευρώ ποντάρισμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο ανεβασμένο, φέτος, ιταλικό πρωτάθλημα, η Ρόμα υποδέχεται στο Ολύμπικο την Λάτσιο (21:30, Νovasports 3), ένα ντέρμπι που ανέκαθεν ξεχώριζε για την έντασή του. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση και έχουν πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Αρκεί να σας αναφέρω πως βρίσκονται στην 17η θέση, κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με μόλις 8 βαθμούς σε 10 αγώνες. Ούτε την -ήδη υποβιβασμένη- Μπολόνια δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την προηγούμενη αγωνιστική καθώς ισοφαρίστηκαν στο 92. Μοναδική παρηγοριά για τους τζιαλορόσι είναι η καλή πορεία στο Τσου Λου όπου διεκδικεί την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Η ομάδα το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε καθόλου και αυτό πληρώνει ενώ αποχώρησε και ο ποιοτικότερος παίκτης της, ο Μαντσίνι. Ακουιλάνι και Πιζάρο οι απουσίες για τον Σπαλέτι. Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η πορεία της Λάτσιο η οποία φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι καλές μεταγραφές του καλοκαιριού (Ζαράτε, Ματουζάλεμ) έχουν βοηθήσει στο έπακρον τους Λατσιάλι και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν την έξοδο στο Τσου Λου. Η κοιλιά των τελευταίων αγώνων ξεπεράστηκε και με την επάνοδο του Ζαράτε στο σκοράρισμα μετράει 3 σερί νίκες. Μοναδικός απών για τον Ντελ Ρόσι, ο τραυματίας Ματουζάλεμ.

Πολλοί καλές επιθετικά και οι δύο ομάδες αλλά με πολλά προβλήματα στην άμυνα. Η Λάτσιο εκτός έδρας δέχεται πολλά γκολ ενώ η Ρόμα μετράει ήδη ένα παθητικό 18 τερμάτων. Παίκτες όπως ο Τότι, ο Βούτσινιτς, ο Πάντεφ και ο Ζαράτε μπορούν εύκολα να μας χαρίσουν ένα χορταστικό σε γκολ ματς. over 2.5 goals, λοιπόν, με απόδοση 2 και 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: