powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Το πλεονέκτημα του φιλοξενούμενου!

Η εκτός έδρας εμφάνιση της ταιριάζει. Η Everton μετράει ήδη 4 εκτός έδρας νίκες σε 6 αναμετρήσεις. Σε κάποια ματς και με αρκετή δόση τύχης. Εν αντιθέσει, στο Goodison Park, μπροστά στο κοινό της, εμφανίζεται πολύ φτωχή. Και σε παραγωγικότητα και σε αποτελέσματα. Οικοδεσπότης του σημερινού αγώνα είναι η Wigan η οποία βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Wigan λοιπόν υποδέχεται την Everton (22:00, Novasports 1) με τις δύο ομάδες να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Οι γηπεδούχοι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επιδιώξουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Με το πέρας και της 14ης αγωνιστικής, η ομάδα έχει περιέλθει σε δεινή βαθμολογική θέση. Οι ποιοτικές επιθετικές λύσεις που διαθέτει (Heskey, Zaki, Camara) είτε δεν μένουν αναξιοποίητες είτε προδίδονται από τους μέτριους αμυντικούς. Πολλά τα προβλήματα τραυματισμού για τον Steve Bruce, με τους Heskey, Melchiot, Zaki και Koumas να έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις. Ο αμυντικός Emerson Boyce εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής λόγω της αποβολής του την προηγούμενη αγωνιστική.

Μετά το κακό ξεκίνημα, τα πρώτα καλά αποτελέσματα έχουν ξεκινήσει να έρχονται για τους φιλοξενούμενος. Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας είναι λίγες. Ως η πιο σημαντική σίγουρα κρίνεται του επιθετικού Saha από την Manchester United. Παίκτης γρήγορος, έμπειρος, μπουκαδόρος και με πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Μαζί με τον Yakubu αποτελούν την απάντηση στο ερώτημα "γιατί αυτή η ομάδα αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας". Οι δύο ταχύτατοι επιθετικοί βρίσκουν περισσότερους ελεύθερους χώρους μακριά από το Goodison Park και μπορούν να προξενήσουν μεγαλύτερη ζημιά στις αντίπαλες άμυνες. Μοναχά οι μικροτραυματισμοί των Pienaar και Fellaini.

Το ρόστερ της Everton είναι σαφέστατα ποιοτικότερο. Παίκτες όπως οι Cahill, Yakubu, Arteta, Saha δεν διαθέτει η Wigan. Αγκάθι η άμυνά της που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ζωφερό φαντάζει το μέλλον της Wigan στην Premier League. Μια ήττα ακόμη προβλέπω... 2 της Everton στο 2.80 με 15 ευρώ ποντάρισμα.

1 σχόλιο:

Podosferakias είπε...

είσαι ωραίος..παρακολουθώ εδώ και λίγες μέρες το blog και μαρέσει πολυ το σκεπτικό σου..συνέχισε έτσι