powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Γε(α)μάτο ματς!




Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, πάντοτε τα ντέρμπι που μου άρεσαν περισσότερο, ήταν όχι τα πιο ποιοτικά αλλά τα πιο "γεμάτα" σε στιγμές. Αυτά που σου προσέφεραν πολλές συγκινήσεις. Το χθεσινό ήταν ένα από αυτά. Για αυτό και θα αργήσουμε να το λησμονήσουμε. Πέναλτι, σωρεία χαμένων ευκαιριών, δυνατά τάκλιν στο όριο να χαρακτηριστούν αντιαθλητικά, ωραίες ντρίμπλες ( μέχρι και από τον Βύντρα!), διαιτητικά λάθη, πανέμορφα σουτ που κατέληξαν στο δοκάρι είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που σε κάνουν να αναπολείς την χθεσινή μονομαχία των αιωνίων. Τι έλειπε;

Εύκολη η απάντηση. Η καλή απόδοση από την μεριά του Ολυμπιακού. Αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα μεταξύ 30 και 50 λεπτού όπου ο Πάτσα με ολίγη βοήθεια από Λούα Λούα και Τζόλε κατάφερε να κερδίσει, προσωρινά, την μάχη του κέντρου, στο υπόλοιπο παιχνίδι η ομάδα του Πειραιά ήταν απούσα. Οι μέσοι έχαναν όλες τις μονομαχίες και έβγαιναν δεύτεροι πάνω στην μπάλα, η άμυνα βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις να κυνηγάει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και η επιθετική γραμμή ήταν στατική και αποκομμένη από την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, είναι εμφανές πως είναι η πιο καλοδουλεμένη ομάδα σε σύγκριση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Μπορεί να υστερεί σε ποιότητα παικτών, όμως ο Πεσέιρο μας διδάσκει πως αυτό μπορεί να αναπληρωθεί από την ομαδικότητα και την εργατικότητα των παικτών. Με τον Σιμάο να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση και τους Ιβανσιτς, Καραγκούνη να ανεβάζουν σημαντικά την απόδοσή τους στο β' ημίχρονο, ανέμενα πότε θα έρθει το μοιραίο για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Εντόι σπατάλησε δύο κλασικές ευκαιρίες και επιβεβαίωσε τα πιστεύω μου για τους έγχρωμους (Αφρικανούς) ποδοσφαιριστές. Στην πλειοψηφία τους είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Μοναδικό λάθος του Πεσέιρο, κατά την γνώμη μου, η αλλαγή του Σαλπιγγίδη με τον Παπαδόπουλο. Ο επιθετικός με την κομψή μύτη πραγματοποιεί τραγική χρονιά. Εξάλλου, ο Μάντζιος είχε ένα παραπάνω κίνητρο να παίξει καλά: την πιθανή μεταγραφή του...

Εν κατακλείδι, στο ντέρμπι της Κυριακής, ο Λεμονής νικήθηκε κατά κράτος από τον Πεσέιρο. Φάνηκε εντελώς αδιάβαστος, ειδικά στην χρησιμοποίηση του Εντόι. Περίεργο. Από το Σάββατο ήταν γνωστό πως μάλλον ο αράπης θα χρησιμοποιηθεί και όχι ο έρπων Παπαδόπουλος. Οι υποχρεώσεις για το Τσου Λου ολοένα και πλησιάζουν ενώ τα κενά σε άμυνα και κέντρο παραμένουν. Ένα είναι σίγουρο: με την εικόνα που έχουν δείξει φέτος οι ερυθρόλευκοι στην Ελλάδα, θα είναι κατάντια για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αν χάσουν για πολλοστή φορά το πρωτάθλημα.

Την Τέταρτη έπεται η δεύτερη πράξη αυτής της ποδοσφαιρικής παράστασης με τον αγώνα Κυπέλλου. Να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός μια τόσο καλή εμφάνιση φαντάζει απίθανο. Να κερδίσει όμως είναι αρκετά πιθανό! CIAO!!

Υ.Γ. : Αν ο Λουκάς Βύντρα ξανακάνει σύντομα τέτοια εμφάνιση, ορκίζομαι στο θέο της μπάλας (Ντιέγκο το μικρό του) πως δεν θα τον στολίσω ποτέ ξανά με λέξεις όπως άμπαλος, άχρηστος, ταγάρι κ.α.

Υ.Γ. 2: Δημοσιογράφος -που δεν υποστηρίζει τον Ολυμπιακό- ανέφερε χτες σε γνωστή αθλητική συχνότητα πως ο Λεντέσμα είναι πολύ καλύτερος από τον Μάτος!
Ήμαρτον ρεεεεεε!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.