powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

"Κόκκινη" ανωτερότητα


Τα δύο λεπτά καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο Κάκος ολοκληρώνονται και το μαρτύριο των παικτών του Παναθηναϊκού φτάνει στο τέλος του. Ο ηλεκτρονικός πίνακας αναγράφει 4-0 και ο εκφωνητής ανακοινώνει πως MVP του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Λούα Λούα (έλεος...). Με τον πιο ηχηρό τρόπο, ο Ολυμπιακός έδωσε απαντήσεις σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν την Κυριακή τα πρωτεία του. Μην ψάξετε να βρείτε απαντήσεις σε συστήματα, αλλαγές και απόδοση παικτών. Ο βασικός λόγος της (επετειακής?) συντριβής του Παναθηναϊκού είναι ο εξής: η ανωτερότητα των ερυθρολεύκων.

Απ' ότι φάνηκε, ο Τάκης Λεμονής ξόδεψε αρκετές ώρες βλέποντας το βίντεο του κυριακάτικου αγώνα. Έκανε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις (Τοροσίδης στα χαφ) και κατέβασε την ομάδα πιο μαζεμένη, θυμίζοντάς μας το στυλ παιχνιδιού που του έδωσε την πρόκριση στους 16 του Τσου Λου. Αν οι Λουα Λουα και Τοροσίδης δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι και ατομιστές στο πρώτο ημίχρονο, η έκβαση του αγώνα θα είχε κριθεί από νωρίς...

Στην άλλη όχθη, οι εύθυνες του Πεσέιρο είναι λίγες. Αν και κανείς δεν κατάλαβε γιατί ξεκίνησε με τρεις επιθετικούς... Κατά βάση, ο Πορτογάλος προδόθηκε από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Πρέπει να γίνει αντιληπτό στον Παναθηναϊκό πως παίκτες μέτριας αξίας όπως ο Σαριέγκι, ο Τζιώλης, ο Βύντρα δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Εκλάμψεις. Τίποτε άλλο. Μια εξαιρετική εμφάνιση δεν αρκεί... Και τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις (βλ. ΑΕΚ-ΠΑΟ: 1-4). Η σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας έλειπε όπως και φέτος.

Ο Πεσέιρο έχει πολύ δουλειά ακόμη για να κάνει τον Παναθηναϊκό αποτελεσματικό. Πρέπει, όμως, να καταλάβει πως κάποιοι παίκτες (Σέριτς, Παπαδόπουλος) δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα αυτή τη στιγμή. Ο Λεμονής απέδειξε για μια ακόμη φορά πως μαθαίνει από τα λάθη του. Θετικό. Αρκεί να μάθει να αξιοποιεί όλο το ροστερ που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: