powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Ισοπαλία γιατί χανόμαστε!



Οι χθεσινές αποτυχημένες επιλογές έδωσαν συνέχεια σε ένα αρνητικό σερί που έχουμε δημιουργήσει το τελευταίο δίμηνο και δεν λέει να σταματήσει. Η Σάντερλαντ έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει το διπλό κόντρα στην Ντέρμπι ενώ η Μπαρτσελόνα απογοήτευσε δεχόμενη 4 γκολ από την Ατλέτικο.

Για σήμερα, το πρόγραμμα μου φαίνεται αρκετά δύσκολο και θα σταθώ στον αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες της Αγγλίας που παλεύουν να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο, Έβερτον και Πόρτσμουθ (18:00, Supersport 4). Η Έβερτον προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτυ με 2-0, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Σε αυτό το παιχνίδι, φάνηκε για μια ακόμη φορά πόσο καλή αμυντική λειτουργία διαθέτει αυτή η ομάδα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα πολύ καλό ρεκόρ στα εκτός έδρας ματς (8-1-5) και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουν εξαιρετική ανάπτυξη και ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Όλα τα όπλα και των δύο ομάδων θα είναι διαθέσιμα, πλην του Αρτέτα για την Έβερτον και των Νούτζεντ, Μέντες για την Πόρτσμουθ. Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη η Έβερτον θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φιορεντίνα για τους 16 του κυπέλλου Ουέφα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω δεδομένα, προτείνω ένα ξερό Χ του 3.35 (20 ευρώ) καθώς η Πόρτσμουθ παρουσιάζει καλό πρόσωπο εκτός έδρας.

Για το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού πιστεύω πως οι πράσινοι έχουν το προβάδισμα. Ο Πεσέιρο έχει φτιάξει μια πολύ σφιχτή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα που έχει καλή αμυντική λειτουργία, πιέζει πολύ τον αντίπαλο αλλά υστερεί σημαντικά στην ανάπτυξη. Στο σημερινό ματς, ο Παναθηναϊκός θα βρει κενούς χώρους για να αναπτυχθεί είτε από τον άξονα, όπου θα βρίσκεται μόνο ο παλαίμαχος Ζήκος, είτε από τα άκρα όπου Αρουαμπαρένα και Μπούρμπος δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ για να καταφέρει να κερδίσει, πρέπει να βάλει ένα χαφ ακόμη, πιθανότατα τον Ενσαλίβα, δίπλα στον Ζήκο ώστε να πάρει το κέντρο. Τα χαφ του Παναθηναϊκού τρέχουνε, τα χαφ της ΑΕΚ μετά βίας περπατάνε... Το σημερινό ντέρμπι ξεκινά από Χ και πηγαίνει στο 2, που ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό ισοδυναμεί με πρωτάθλημα!

Ας ελπίσουμε να γίνει καλό ματς! (Γιατί θα είμαι και στο γήπεδο!) Αντίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: