powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Πάνω από δύο τεμάχια!


Μετά από αρκέτες μέρες αποχής από το σπορ του στοιχήματος -συνέβαλε σε αυτό και ο οργασμός απεργιακών κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα- επανέρχομαι με γεμάτο κουπόνι αλλά λίγα καλά σημεία και δύσκολα παιχνίδια για πρόγνωση. Μεσοβδόμαδα, πάντως, όποιος ασχολήθηκε με Ευρωλίγκα θα πληρώθηκε καλά αφού και η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ και της Παρτιζάν επί του ντεφορμέ Παναθηναϊκού προσφέρονταν σε πολύ καλές αποδόσεις.

Για σήμερα, θα ασχοληθώ με το εγχώριο πρωτάθλημα και το ματς Ατρόμητος-Εργοτέλης (16:45, ΑΛΦΑ). Οι φιλοξενούμενοι έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα καθώς με τις δύο νίκες που σημείωσαν πρόσφατα επί Βέροιας και ΠΑΟΚ, ξεκόλησσαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά από πολύ καιρό. Ο Ογκουνσότο άρχισε να σκοράρει και όλοι στο Ηράκλειο περιμένουν να συνεχίσει την δουλειά του... Σημαντικό πρόβλημα για τον Καραγεωργίου η απουσία των δύο βασικών τερματοφυλάκων του Πόζα και Δασκαλάκη. Ως εκ τούτου , κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο άπειρος Γρηγόρης Αθανασίου. Γιάννης Κοιλιάρας, Μαυρουδής, Μελισσάς, Ογκνιέβοβιτς, Μιλάντιν και Ανυφαντάκης οι υπόλοιπες απουσίες. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είναι ικανοποιημένοι με την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος μεσοβδόμαδα επί του ΟΦΗ στο 94 λεπτό! Η λογική λέει πως οι παίκτες δεν θα έχουν πολλά να δώσουν ψυχικά για το σημερινό παιχνίδι, μετά από μια τέτοια πρόκριση. Εξάλλου, ο Ατρόμητος δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πλην του τραυματία Μερίνο δεν υπάρχουν άλλες απουσίες για την ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος. Με Λουτσιάνο, Τσίγκα, Περόνε ο Ατρόμητος είναι επικίνδυνος επιθετικά. Όμοιως και για τον Εργοτέλη με Ογκουνσότο, Κοιλιάρα. Συνυπολογίζοντας τα αμυντικά κενά των δύο ομάδων οδηγούμαι στο over 2.5 goals που βρίσκω στο 2.80 και ποντάρω 15 ευρώ.

Στην Ιταλία, η αγωνιστική δράση διεξάγεται σήμερα (αύριο είναι το καθολικό πάσχα) και ξεχωρίζει το ντέρμπι Ίντερ-Γιουβέντους (21:30, Supersport 1). To κλίμα στους γηπεδούχους και πρωταθλητές Ιταλίας δεν είναι καθόλου καλό μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσου-Λου. Ο Μαντσίνι δείχνει ανήμπορος να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και οι παίκτες εκφράζουν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Παρόλα τα προβλήματα, η Ίντερ βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά από την Ρόμα και είναι το απόλυτο αφεντικό για τον τίτλο. Αρκετές απουσίες στην άμυνα με τους Σάμουελ, Κόρντομπα να είναι εκτός μαζί με τους Σέζαρ, Ντακουρτ, Πελέ. Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, η ομάδα φανερώνει τις σοβαρές αμυντικές αδυναμίες σε κάθε αγώνα με τον Μπουφόν να μένει μονίμως εκτεθειμένος από τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα, η ήττα με 3-2 εντός από την Φιορεντίνα η οποία είχε μείνει με 10 παίκτες. Η ομάδα του Ρανιέρι εξακολουθεί να βρίσκεται στην 3η θέση και πολύ δύσκολα θα την απωλέσει. Αντράντε, Μαρκιόνι και Ζανέττι είναι εκτός αποστολής. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα και των δύο ομάδων με οδηγούν στο over 2.5 goals με απόδοση 2.22 (17 ευρώ).

Στην Ελλάδα, πολύ πιθανό φαίνεται το under 2.5 goals στα Παναθηναϊκός-Ηρακλής και Βέροια-Πάοκ. Τέλος, στην Ισπανία πιστεύω σε νίκη της Σεβίλλης επί της Ατλέτικο ενώ με την Αγγλία θα ασχοληθώ αύριο που έχει και τα δύο μεγάλα ντέρμπι! ΒΥΕ!

Υ.Γ.: Κρίνω ως απαράδεκτα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τα οποία με διάφορα τερτίπια (αθλητές-σχολιαστές, δημοσιογράφοι άλλων ενώσεων) και με ανόητες προφάσεις έσπασαν την 48ωρη απεργία που είχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: