powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Πήρε αυτό που δικαιούταν!


Ποιος θα το φανταζόταν άραγε, εκείνη την καλοκαιρινή μέρα του Αυγούστου που μαθαίναμε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσου Λου, πως με την ολοκλήρωσή των 6 αγωνιστικών, η ομάδα του Πειραιά θα μετρούσε 11 βαθμούς και θα προκρινόταν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και κύριως ποιος θα πίστευε ότι θα έκανε τέτοιες εμφανίσεις. Εξαιρουμένων των αγώνων με Ρεάλ εντός (πολλές οι απουσίες είναι η αλήθεια...) και Λάτσιο εντός (υπερεκτίμησε μια μέτρια ομάδα), στα υπόλοιπα ματς η αγωνιστική του εικόνα ήταν αψεγάδιαστη.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στο φετινό (ευρωπαϊκό) Ολυμπιακό είναι το ότι κατάφερε να μεταλλαχθεί σε μια ομάδα έξυπνη, μεθοδική, οργανωμένη και με αμυντικούς προσανατολισμούς ,όταν το επιτάσσει η βαθμολογική σκοπιμότητα, από ένα συνοθύλευμα καλών παικτών που λειτουργούσε μόνο επιθετικά. Αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας, η αποβολή της χρόνιας αλλαζονικής συμπεριφοράς του απέναντι σε κάθε αντίπαλο έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και πρέπει να πιστωθεί σε σημαντικό βαθμό στον Τάκη Λεμονή.

Αγωνιστικά το ματς κύλησε όπως το περίμενα. Ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά το πρώτο γκολ, έκανε αυτό που πρόσταζε η λογική και σπάνια έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Όπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην Βέρντερ ώστε να χτυπήσει την ανύπαρκτη άμυνά της. Ομολογώ πως τους Γερμανούς τους περίμενα καλύτερους. Πάντως, η αλήθεια είναι πως η προ δύο ετών Βερντερ ,με Κλόσε Κλάσνιτς να σκοράρουν ακατάπαυστα, ήταν πολύ πιο επικίνδυνη ομάδα από την φετινή.

Στοιχηματικά, το under που πρότεινα δεν ήρθε, κυρίως λόγω της παιδικής γερμανικής άμυνας και παρότι η ροή του ματς δεν σε προϊδέαζε για κάτι τέτοιο. Στα υπόλοιπα ματς Λίβερπουλ, Ρεαλ, Πόρτο, Σάλκε νίκησαν πολύ εύκολα, πήραν την πρόκριση για τους 16 και πλήρωσαν αρκετό κόσμο ενώ με το Τσέλσι-Βαλένθια ουδείς ασχολήθηκε...

Σήμερα, ολοκληρώνεται η δεκαεξάδα με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Όλο και κάτι θα προτείνω, ελπίζω κερδοφόρο! Έχω κάποιες ιδέες τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας το απογευματάκι. Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: