powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Μένουμε Ελλάδα!


Αποτυχημένη κρίνεται η χθεσινή μέρα. Τελικά δεν μας έκανε το χατίρι η αργεντίνικη Σαραγόσα και έφερε για πολλοστή φορά, φέτος, ισοπαλία. Αν και στο 30 λεπτό του α' ημιχρόνου προηγούνταν με 2-0, στο δεύτερο ημίχρονο πλήρωσε την κακή της απόδοση και δέχθηκε 2 γκολ σε διάστημα 6 λεπτών ( 76' και 82') για να γραφτεί το τελικό σκορ (2-2). Ούτε όμως και ο άσσος της Άστον Βίλα επιβεβαιώθηκε, παρ' ότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη, μένοντας με την Μάντσεστερ Σίτυ στο τελικό 1-1.

Για σήμερα, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, θα ασχοληθώ αποκλειστικά με ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Θεσσαλονίκη, έχουμε ντερμπάκι με Ηρακλή και Άρη να αναμετρώνται. Για τον Γηραιό, παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της ομάδας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς (για πέμπτη φορά, αν δεν κάνω λάθος!) ο οποίος παραιτήθηκε μεσοβδόμαδα από την θέση του. Το τεχνικό δίδυμο των Τζιφόπουλου-Αδάμου θα βρεθεί προσωρινά στην καθοδήγηση του Ήρα. Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν, με τους ταλαντούχους Παπαζαχαρία, Παπαδόπουλο και το αιώνιο ταλέντο Κομβολίδη να είναι τραυματίες.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Ντούσκο δεν θα έχει στην διάθεση του μόνο τον Ισπανό τεχνίτη Τόνι Κάλβο. Κατά τα λοιπά, ο Άρης προέρχεται από την εξάρα απέναντι στην Μπάγερν και τον εν γένει άδοξο αποκλεισμό από την επόμενη φάση του κυπέλλου Ουέφα.
Πιστεύω πως τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ηρακλή για πολλοστή χρονιά στην μετα-Μυτιληναίου εποχή γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Άρη. Εκτός αυτού, η ποιότητα θα μιλήσει (Κόκε, Χαβίτο, Γκαρσία) και ο Άρης θα νικήσει! 20 ευρώ, λοιπόν, ποντάρισμα στο 2 της ομάδας του Σερβοέλληνα coach στην απόδοση 2.46 στην Betfair.

Εργοτέλης-ΑΕΚ είναι το δεύτερο ματς με το οποίο θα ασχοληθώ. Η ομάδα του Εργοτέλη δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή φρέσκια ομάδα, που κατάφερε να σωθεί σχετικά εύκολα, και έχει θέσει από πολύ νωρίς υποψηφιότητα για υποβιβασμό. Βρίσκεται στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς και καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ , χωρίς τον βασικό της πορτιέρο Πόζα και τον βασικό στόπερ της Χιμπλινγκερ. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, προσπεράσανε χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό και ανάλυση των αιτιών των ηττών. Αρκέστηκαν μόνο στην ανεύρεση δικαιολογιών και ανύπαρκτων άλλοθι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό έφταιγε η διαιτησία, στο ματς με την Βιγιαρεάλ η ποιότητα του αντιπάλου ήταν υψηλότερη.

Έχω την εντύπωση πως ο Ισπανός Μπένι Χιλ (έτσι αποκαλούσαν τον Σέρα Φερέρ στην Ισπανία!) και οι παίκτες του θα πληρώσουν το ότι ασχολούνται επιδερμικά με την δική τους μέτρια απόδοση που είναι και το κύριο αίτιο των τελευταίων ηττών. Το απουσιολόγιο της ένωσης περιλαμβάνει σημαντικές απουσίες στον χώρο του κέντρου (Ζήκος, Ενσαλίβα) και της επίθεσης (Μπλάνκο, κουρασμένος Ρίμπο). Προτείνω λοιπόν 1X διπλή ευκαιρία σε απόδοση περίπου 2.7 την ομάδα της κρήτης ή αν προτιμάτε 15 ευρώ κατά το 2 της ΑΕΚ σε απόδοση 1.57 στην Betfair (είναι το ίδιο πράγμα, παίζουμε εναντίον την ΑΕΚ).

Στα υπόλοιπα ματς, ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει του ΟΦΗ ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή με την Λάρισα στο Αλκαζάαρ, οπότε καλύτερα μακριά! Στο el classico της Ισπανίας, Μπάρτσα-Ρεάλ, φρονώ πως παρά την απουσία του Μέσι οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα για την νίκη όμως καλύτερα να ποντάρετε τα λεφτά σας στο over 2.5 goals. Καλή επιτυχία ότι και αν παίξετε! Adios!

Δεν υπάρχουν σχόλια: